Gość Napisano 19 Grudzień 2001 Share Napisano 19 Grudzień 2001 Na ostatniej stronie październikowego \Odkrywcy\" w zapowiedziach jest pozycja \Dywersja po polsku\" i fotka dwóch smutnych panów - mniemam,że właśnie polskich dywersantów. Jednak ta sama fotka jest zamieszczona w \Komandosie\" nr. 10/96 w artykule na temat niemieckiej j.s. \Brandenburg\". Jako źródło fotki podano \Die Wehrmacht\". Czyżby byli to podwójni agenci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Grudzień 2001 Share Napisano 28 Grudzień 2001 Zaraz zaraz... co za \Die Wehrmacht\"? W książce pod tym tytułem raczej nie ma zdjęcia \dwóch smutnych panów\"...Nógłbyś ten tytuł przybliżyć, jeżeli wiesz o co chodzi?pietyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2001 Share Napisano 29 Grudzień 2001 Postaram się przesłać Ci skan artykułu z wymienionego przeze mnie numeru Komandosa to sam porównasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2001 Share Napisano 29 Grudzień 2001 Dzięki, bo możliwe jest, że mówimy o dwóch różnych \Die Wehrmacht\" Ja mówię o tej z 1941 roku... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudzień 2001 Share Napisano 30 Grudzień 2001 A ja o podpisie pod zdięciem. Nie wiem skąd oni dokładnie wzięli tą fotkę ale takie źródło podali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2002 Share Napisano 1 Styczeń 2002 Czekam więc na skan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.