Gość Napisano 17 Wrzesień 2002 Napisano 17 Wrzesień 2002 W ubiegłą sobotę byłem ze szwagrem w Kątach Rybackich. Jakiś czas temu wykopał on radiostację niemiecką oraz masę części (akumulatory, lampy, pokrętła, itp.) oprócz tego były tam pasy nośne, szpule z kablami i drutami. Właśnie w ubiegłą sobotę pokazywał mi to miejsce, ale było ono częściowo przeryte przez kogoś. Czy ktoś to widział i co o tym sądzi. Może znalazł w pobliżu podobne złomowisko"?
Gość Napisano 17 Wrzesień 2002 Napisano 17 Wrzesień 2002 Ja i kumplem tydzień temu wykopaliśmy akumulator chyba od radiostacji w przekopanym terenie, tylko że to było pod stegną
Gość Napisano 19 Wrzesień 2002 Napisano 19 Wrzesień 2002 Takich złomowisk sprzętu na mierzei jest bez liku. Częstokroć ruscy znalezione przedmioty wrzucali do okopu i zasypywali.
JarekR Napisano 19 Wrzesień 2002 Napisano 19 Wrzesień 2002 W Stegnie pod/na wałem leży pełno akumulatorów z napisami, obudowy od telefonu (bakielitowe), ale oczywiście jakiemuś (...) to wszystko przeszkadzało....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.