whitedragon Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam szanownych kolegów, podczas wycieczki rowerowej znalazłem pomnik schowany w krzakach, czy któryś z kolegów mógłby powiedzieć co o tym sądzi ??. Pomnik był ogrodzony wysokim murem ceglany (a właściwie resztkami), bardzo zaniedbany.(może się ktoś podejmie tłumaczenia napisów) Ew. lepsze fotki na maila. PZDR WD
Gość Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Thx, tyle to się domyślam :) moze ktoś coś jeszcze ..... ?? PZDR WD
Leuthen Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Na pierwszej fotce jest podany pułk - Inf.[anterie] Reg.[iment] 150 i data (wygląda jak 25.Aug. 1915 - czyli 25 sierpnia). Na drugiej fotce kilka nazwisk, można wnioskować że to Niemcy (skrót stopnia UFFZ = Unteroffizier) + informacja o pochowaniu 10 nieznanych Rosjan. PozdrawiamLeuthen
Gość Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Dzieki, a może masz jakieś inforacje na temat tego 150 ??
kamilen444 Napisano 23 Kwiecień 2011 Napisano 23 Kwiecień 2011 Jestem z łap wiec moze powie mi Pan gdziie Pan znalazł ten pomnik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.