kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 wlasnie kupilem - skarby, poszukiwania i poszukiwacze".243 strony77 miejscowosci w polsce i kilka obiektow zagranicasporo zdjec kolorowych, choc jak zwykle pozuja stali bywalcy :)w koncu pojawila sie bibliografia choc w tekscie nie ma do niej odnosnikow. co dziwne w dziale gazety i czasopisma" nie ma ani Odkrywcy, badz co badz misiecznika ukazujacego sie regularnie od wielu lat.w Zakonczeniu znalazl sie komentarz autora dotyczacy nowej ustawy.jeszcze nie czytalem wiec nie moge sie wypowiedziec na temat teresci, ale ksiazka przypomina poprzednie publikacjepozdrrobert_kudelski
YoWheris Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Kudi a możesz zerknąć co i ile jest na temat Wielkopolski?Dokładnie Poznań i Kościan.Jeśli nie ma tego zbyt dużo to może będzie możliwość zeskanowania i przesłania do mnie? Co ty na to?
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 czescnic nie ma :(co Cie dokladnie interesuje z terenu Wielkopolski? pozdrrobert_kudelski
Monsun Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Cześć Kudi,a jest może coś nowego na temat Torunia lub jego okolic?PozdrMarcin
Frozzer Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 az sie boje jej czytac, jak kazdej pozycji pana antkowiaka, no ale zobaczymy i ocenimykudi jaka cena?
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 ... i tak.ksiazka z portalu Bellony okolo 23 zl, w ksiegarni chyba 29ale na supertajne dane bym nie liczyl :)pozdrrobert_kudelski
Monsun Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Dzięki Kudi,nie chcę być upierdliwi, ale ciekaw jestem co też Antkowiak wymodził znów na temat Torunia, w ostatniej jego książce opisywał pewne miejsce i twierdził, że coś tam jest w ziemi zakopane, a ja słyszałem z wiarygodnego źródła, że w latach 80 - tych już zostało tam wszystko przetrzepane. Czy mogę prosić Cię o skan o Toruniu na maila?Z góry serdecznie dziękujęPozdrawiam,Marcin
Frozzer Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 kudi poczytaj o jeziorze tonka (kolumna pancerna), pluszne (betonowe bomby i samolot albo i dwa). sa to namiary jakie sam mailem, w plusznym nawet nurkowalem, w tonce jeszcze nie, ale nie wiem czy jest teraz po co :) jonkowo to podejzewam stary temat, jak zlomiarze pocieli czolg w bagnie na czesci pierwsze, ciekawi mnie jeszcze samborowo, i lidzbark warm (bursztynowa komnata i podziemia zamku?)no chyba jednak kupie ta ksiazke
Frozzer Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 no i lyna w sepopolu, podobno mieli tam spuszczac rzeke (niby jak???) i ktos w mule wyciagal jakies smieci z 2giej wojny
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 frozzerw rozdziale o lidzbarku w wiekszowsci jest mowa o okresie napoleonskim, choc wspomniany jest zamek i ewentualne ukrycie w nim Bursztynowej Komnaty. Jak Ci kiedys mowilem zamek jest ciekawy bo sa na ten temat relacje zolnierzy radzieckich, no i sam wiesz o piwnicach...znajde w wakacje czas i przyjade to sie spotkamy ze sloma...pozdrrobert_kudelski
past Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 czy to książka o skarbach" czy literatura łatwa ,lekka i przyjemna jak zwykle u tego autora???
Frozzer Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 nie moglem sie powstrzymac, jak wszedlem na strone bellony i przejzalem promocje to od razu zamowilem 3 pozycje :Doprocz wymienionej moja uwage przykula jeszcze ksiazka Tomasza Rogackiego pt. PRUSKA IŁAWA 1807" :))))kudi kiedy walimy do ruskich przez granice? to rzut beretem, sam widziales :DDDD a plotu nie ma :D
kudi Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 frozzdobre ale ruscy nawet na wolowine wprowadzili zakaz a co dopiero na to zebysmy im fanty podbierali. dzielnicowy moze nie pomoc tym razem :) trzeba sie dogadac z pogranicznikami...pozdrrobert_kudelski
kudi Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 W dziale Boryszyn i materiale dotyczacym slynnego juz i ostatnio przekopanego zawalu przeczytalem - MPA gotowa bylaby podjac sie tego zadania, stawiajac tylko jeden warunek: wszystkie niezbedne zezwolenia, zaswiadczenia, papierki i swistki - wszystko to, co potrafia wymyslic polscy urzednicy, aby obrzydzic eksploratorowi zycie - zalatwi dzierzawca obiektu".przyznam ze troche mnie to zniesmaczylo.pozdrrobert_kudelski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.