Skocz do zawartości

Nowa ksiazka W. Antkowiaka

kudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wlasnie kupilem - skarby, poszukiwania i poszukiwacze".
243 strony
77 miejscowosci w polsce i kilka obiektow zagranica
sporo zdjec kolorowych, choc jak zwykle pozuja stali bywalcy :)
w koncu pojawila sie bibliografia choc w tekscie nie ma do niej odnosnikow. co dziwne w dziale gazety i czasopisma" nie ma ani Odkrywcy, badz co badz misiecznika ukazujacego sie regularnie od wielu lat.
w Zakonczeniu znalazl sie komentarz autora dotyczacy nowej ustawy.

jeszcze nie czytalem wiec nie moge sie wypowiedziec na temat teresci, ale ksiazka przypomina poprzednie publikacje

pozdr
robert_kudelski

Napisano
Kudi a możesz zerknąć co i ile jest na temat Wielkopolski?Dokładnie Poznań i Kościan.Jeśli nie ma tego zbyt dużo to może będzie możliwość zeskanowania i przesłania do mnie? Co ty na to?
Napisano

... i tak.

ksiazka z portalu Bellony okolo 23 zl, w ksiegarni chyba 29

ale na supertajne dane bym nie liczyl :)

pozdr
robert_kudelski

Napisano
Dzięki Kudi,
nie chcę być upierdliwi, ale ciekaw jestem co też Antkowiak wymodził znów na temat Torunia, w ostatniej jego książce opisywał pewne miejsce i twierdził, że coś tam jest w ziemi zakopane, a ja słyszałem z wiarygodnego źródła, że w latach 80 - tych już zostało tam wszystko przetrzepane. Czy mogę prosić Cię o skan o Toruniu na maila?
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam,
Marcin
Napisano
kudi poczytaj o jeziorze tonka (kolumna pancerna), pluszne (betonowe bomby i samolot albo i dwa). sa to namiary jakie sam mailem, w plusznym nawet nurkowalem, w tonce jeszcze nie, ale nie wiem czy jest teraz po co :)

jonkowo to podejzewam stary temat, jak zlomiarze pocieli czolg w bagnie na czesci pierwsze,
ciekawi mnie jeszcze samborowo, i lidzbark warm (bursztynowa komnata i podziemia zamku?)

no chyba jednak kupie ta ksiazke
Napisano
frozzer
w rozdziale o lidzbarku w wiekszowsci jest mowa o okresie napoleonskim, choc wspomniany jest zamek i ewentualne ukrycie w nim Bursztynowej Komnaty. Jak Ci kiedys mowilem zamek jest ciekawy bo sa na ten temat relacje zolnierzy radzieckich, no i sam wiesz o piwnicach...

znajde w wakacje czas i przyjade to sie spotkamy ze sloma...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
nie moglem sie powstrzymac, jak wszedlem na strone bellony i przejzalem promocje to od razu zamowilem 3 pozycje :D
oprocz wymienionej moja uwage przykula jeszcze ksiazka Tomasza Rogackiego pt. PRUSKA IŁAWA 1807" :))))

kudi kiedy walimy do ruskich przez granice? to rzut beretem, sam widziales :DDDD a plotu nie ma :D
Napisano
frozz
dobre ale ruscy nawet na wolowine wprowadzili zakaz a co dopiero na to zebysmy im fanty podbierali.
dzielnicowy moze nie pomoc tym razem :) trzeba sie dogadac z pogranicznikami...

pozdr
robert_kudelski
Napisano
W dziale Boryszyn i materiale dotyczacym slynnego juz i ostatnio przekopanego zawalu przeczytalem - MPA gotowa bylaby podjac sie tego zadania, stawiajac tylko jeden warunek: wszystkie niezbedne zezwolenia, zaswiadczenia, papierki i swistki - wszystko to, co potrafia wymyslic polscy urzednicy, aby obrzydzic eksploratorowi zycie - zalatwi dzierzawca obiektu".
przyznam ze troche mnie to zniesmaczylo.

pozdr
robert_kudelski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie