Skocz do zawartości

Ktory wybrac- VLF czy BFO

brutt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witajcie,
Po raz pierwszy przymierzam sie do kupna detektora. Poczytalem troche na necie i nie jestem pewien ktory rodzaj wybrac: VLF czy BFO. Wszedzie zachwalaja VLF za dokladnosc, ale czy to prawda? Ktory dziala glebiej? Jakie sa wasze doswiadczenia? Prosze poradzcie cos.
Pozdr.
Napisano
BFO jest przestarzały. Te różne stare chińczyki, to BFO. Teraz już się tego nie produkuje. VLF lepszy i żeby jeszcze działał w trybie dynamicznym.
Pozdrawiam
Napisano
Dzieki za odpowiedz. Powiedz mi jescze jak to robicie ze wykrywacz dziala Wam na 1m (z tego co czytam na forum). Z tego co widze w informacjach producentow gwarantuja oni tylko max 33cm (w wersji VLF). Wiem ze w wersji PI dziala glebiej ale jak to jest z tym VLF?
Napisano
Każdy wykrywacz obecnie produkowany ma jakiś maxymalny zasięg.W większości jest to ponad 1m(nawet ponad 2m).Wszystko zależy od wielkości metalowego przedmiotu.Monetę wykryje (przykładowo) do 33 cm,ale karnister może wykryć już do 1m.Wszystko zależy od wielkości przedmiotu i od wielkości sondy.
Napisano
Dzieki za Wasza cierpliwosc. Interesuja mnie monety i rzeczy male, niekoniecznie militaria. Jaki odrywacz polecacie?
pozdr.
Napisano
Nie będę reklamował,gdyż nikt mi za to nie płaci :),ale na dole forum masz opcję wyszukaj".Poprzegladaj forum a napewno coś znajdziesz.
Powodzenia
Pozdrawiam
Monti

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie