szykan Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Cześć.Dysponuje 1000zł i chciałbym kupić wykrywacz na militaria - tylko nie wiem jaki :(Poradźcie co wybrać?? Polecono mi Bounty Hunter-Lone Star ,sprawdza się?? Prosze o szczere opinie.Dzieki-szykanPS Z kasa moge przyszaleć" do 1400 :).
past Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 poszukaj w historii forum , HS-3 z dużą cewką to wydatek około 900 pln a na militaria idealny w tej cenie
inio_01 Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Bartek 2 w podobnej cenie z dopalaczem sciaga helm z 140 cm (w glebie) z sonda 25 cm, jak zalozysz do tego 30 cm sonde to najbidniej 170 cm a to juz jest troche kopania posiada swietna dyskryminacje jest bardzo stabilny, alkale starczja na okolo 45-50 godzin szukania i oczywiscie termin wykonania ja na swoj czekalem 3 tygodnie a ile ty czekales na HS-3? napewno czas wykonania nie jest podstawa do tego zeby sadzic jaka wykrywka jest lepsza ale to co napisalem napewno nie jest w stanie zepchnac Bartka 2 z rankingu dobrych wykrywek i polecic go innym moze ktos ma lepszego chetnie poslucham (oczywiscie w podobnej klasie cenowej)Pozdrawiam P.S. prosze nie traktowac mojej wypowiedzi jako atak na HS-3 ale sadze ze jego klasa jest prawie tak wysoka jak Bartka 2 ktoremu pragne poswiecic w krotce osobny temat
Gość Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 HS-3,Smetek z cewka 30 cm!!nie kupuj wiekszej!!!!ta jest wystarczajaca hełm sciąga z ponad metra,ogolnie spoko wykrywacz,za małe pieniądze.tylko sie dłuuugo na niego czeka!
past Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 hs3 chodzi na rynku wtórnym za około 700 pln. Z całym szacunkiem ale jeżeli ten Bartek jest taki rewelacyjny to dlaczego tylko kilka osób go używa?? i nikt z dealerów nim nie handluje ??Jak można sprawdzić podawane zasięgi jeździć do producenta?? Smętek to pewnego rodzaju legenda , stara technologicznie robiona w limitowanych" ilościach :-)))))W sklepach z Polskich są Rutusy i mogę stwierdzić że podawane przez Arka Rutyne zasięgi są REALNE a to dla mnie jako klienta dużo. Druga sprawa po co mi zasięg na hełm 170 cm(zresztą pewnie w powietrzu)??? Kto kopie takie dołki? Duży zasięg przekłada się najczęściej na pomijanie drobiazgów przy powierzchni.
Piorek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Kolego Past, tak sie sklada ze i ja mam Bartka 2 z sonda 20 cm i musze stwierdzic ze piszesz bzdury i nigdy niewidziales tego sprzetu.1. Wykonanie, tu podpieram sie wypowiedzia kolegi z forum:http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=1&ktory=84594#84594 - zgadzam sie calkowicie!2. Energochlonnosc (to wazny lecz pomijany parametr) na jednym komplecie baterii pracowal STABILNIE 80 godz.3. Osiagi (autentyczne) moich znalezisk - moneta 20 gr PRL 25 cm!, garnek 5 litrow - 1,5 metra, obraczka alu golebia 10 cm, luska IL2 50 cm itd.....Zasiegi jak najbardziej w ziemi i wykopane...4. Pomoc i uruchomienie, tym ten wykrywacz mnie ujol ze jseli dzwonie do Alla w niedziele wieczorem to facet 20 min. tlumaczy co zrobic, pytam kto daje taki serwis?Wszyscy pisza o HS3 jak o wyznaczniku jakosci wykrywki zapominajac o innych rzeczach rownie waznych jak np. wykonanie, co wiecej mozna napisac zeby niebyc posadzanym o reklame?Piorek
Gość Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 >Z całym szacunkiem ale jeżeli ten Bartek jest taki rewelacyjny to dlaczego tylko kilka osób go używa?? i nikt z dealerów nim nie handluje ??Jak można sprawdzić podawane zasięgi jeździć do producenta?? Smętek to pewnego rodzaju legenda , stara technologicznie robiona w limitowanych" ilościach :-))))) W tym akapicie zawarta jest odpowiedź na zawarte w nim pytania. Bartka nie znam, ale w przypadku produkcji małego zakładu rzemieślniczego (kilka sztuk miesięcznie), nie może tego wykrywacza używać duża grupa poszukiwaczy, ani też nie ma potrzeby wchodzenia w układy z dealerami aby gdzieś to upchnąć. Proste prawo rynku dotyczące każdego produktu.
past Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 nie miałem sprzętu w ręku , zasięgi podane przez piotrka są bardziej realne -- już nie taka rewelacja jak te cm na hełm w glebe. Jakiś czas temu było kilka osób które pisały że wyciągają hełmy z 1,5 m .Miałem w ręku kilka wykrywek , rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami i zasięgi w glebie powyżej metra jakoś nie były reklamowane. Jakoś nie wierze że na każdym kopaniu gość kopie kilka 1,5 m w głąb ziemi-- chyba że jest bardzo zdesperowany.
Piorek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Past, niewiem jak inni ja jesli mam gleboki sygnal to kopie...1,5 metra spoko, byly i glebsze dolki.A czasami trafiam dziwne rzeczy jak ten garnek w korzeniach sosny, miednica z 2 metrow (dobrze ze z kolega bylem;).Wiadomo ze wiekszosc poszukiwaczy leci na dyskryminacji po powierzchni tracac zasieg dzialania niz na all metal ale kopiac plytsze dolki.Podsumowujac, wiem ze kazdy bedzie chwalil swoj wykrywacz i reklamowal go jako najlepszy ale uwazam ze jako stosunek jakosc/cena/wykonanie Bartek to naprawde dobry wybor.PiorekP.S. Piórek od nazwiska nie Piotrek;)
past Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 sorki za przekręceni nicka. Dość sceptycznie podchodzę do sprzętu któego nie miałem w łapkach , może kiedyś dane mi będzie dorwać Bartka. A czy twój sprzęt nie pomija fantów wielkości powiedzmy łuski od TT leżących na powierzchni?. Ostatnio miałoem możliwość obserwowania sprzętupewnej znanej firmy" który wskazywał małą monetkę leżącą na powierzchni jako duży niekolorowy metal leżący dość głęboko.
Piorek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Nie, niepomija a wrecz przeciwnie - ostatnio kopalem fragmenty cynowego lub cynkowego naczynia wielkosci od 3x5cm do 0,5x0,3cm (taka ukladanka) lezacych na glebokosci od 10 do 20 cm i musze otwarcie powiedziec ze podkrecony Bartek na poszukiwania drobiazgow zmusza do poszukiwan z siteczkiem, grabkami oraz sprzetem ogrodniczym ktory musialem nabyc na ta okazje.Piorek
Piorek Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Kurde zapomialem o najwazniejszej rzeczy, mam w Bartku sonde 20 cm, dlaczego juz tlumacze:- osiagi na tej sondzie sa wystarczajace a w zasmieconych lasach podwarszawskich nawet jest zaduza gdyz najczesciej wyciagam fanty z glebokosci 50-60 cm.- zaleta Bartka jest BRAK otworu w sondzie, sprobujcie wejsc w jezyny badz paprocie z sonda taka jak ma HS3 czyli z cewka 30 cm, powodzenia przy pracy! Tak naprawde mysle nad zakupem sondy 10 cm do poszukiwan w zasmieconym terenie.Podsumowujac temat, bylem w identycznej sytuacji jak kolega ktory zaczol ten temat, mialem tyle samo kasy na wykrywke i podobne typy, BH tez byl gora ale kupilem Bartek i niezaluje.PiorekP.S. Dalsza polemike na temat Bartka moze przeniesiemy na priv? Zaraz bedzie ze ktos kogos oplaca...
szykan Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Napisano 2 Czerwiec 2004 no tak to albo bartek albo hs-3, ale nic sie nie dowiedzialem na temat Lone Star firmy Bounty Hunter. Dzieki za wcześniejsze wypowiedzi.
inio_01 Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 witam jesli chodzi o Bartka 2 to z sonda 20cm i dopalaczem 140 cm (helm)to nie w powietrzu ja szukam w glebie, nie lapie samolotow ani latawcow ,jesli mialbym polecic to jeszcze raz stawiam w tym temacie na Bartka mala sonda z dopalaczem to jeszcze jeden plus" i jak ktos mysli ze jesli wykrywka lapie na duzym zasiegu to musi gubic male fanty to sie chyba tutaj pomylil po probie z Bartkiem wychodza na 20 cm-ach (w glebie) nawet nakretki od wentylkow rowerowych (mosiadz) jakis czas temu zawieszono produkcje tej wykrywki ale slyszalem ze zostala wznowiona a jesli chodzi o pomoc ze strony producenta to faktycznie jak w poscie wyzejPozdrawiam
Gość Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 a jam mam Bartka 3 z nowa elektronika i cefką..wcale nie okrągłą :-), moze jutro zrobie mały wypad bo jeszcze swierzy" jest i nie sprawdzany.
Monti Napisano 10 Lipiec 2004 Napisano 10 Lipiec 2004 Ja tez mam świeżutkiego Bartka-3 :)Do Tomeek:Jezeli nie okragła to jaka ta cewka???jak zrobisz testy to daj znać jak poszło,ja jutro testuje.pozdrMonti
Perkuno Napisano 13 Lipiec 2004 Napisano 13 Lipiec 2004 Witam!Monti, Tomeek, jak tam testy tych cudownych Bartków 3? Umieram z ciekawości jak radzi sobie ta piszczała w terenie.
szykan Napisano 15 Lipiec 2004 Autor Napisano 15 Lipiec 2004 No ale i tak zrobiłem jak chciałem, jak to mówią frycowe trzeba zapłacić. Każdy radzi coś innego dla kazdego inny jest lepszy. Ja w poniedziałek kupiłem Lone Star firmy Bounty Hunter były pierwsz próby (dodaje że jestem początkujący) i jak na razie nieżle łuski ściąga tak z 15-20 cm jak dla mnie nieźle. Jeszcze nie mam swoich miejsc wiec nie wiem jak z innymi fantami , ale jest dobrze. No a nie3zdecydowanym na zakup wykrywki polecam to na co pierwsze sie zdecydują :)Pozdrawiam szykan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.