Skocz do zawartości

Mapa skarbow sir Antkowiaka-aktualizacja

Gość KABE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mapa (jak w tytule) obiekty:

40- na dnie (18m) lezy Sd.Kfz 6/2 oraz wyczepiony Flak35,woz konski zaprzegowy.Odzial jak i inne formacje obozowaly w schronach ziemnych w lasku przy lesniczowce(obecnie:PLUSKOTA)na polnoc od Walcza(7km)(tak twierdzil jeden z zalogi).Utrudnieniem nie jest glebokosc czy odleglosc od brzegu (ok.250m),lecz to,ze ta czesc jeziora objeto ochrona ( grozba skazenie wody!)Przedsiewziecie wymaga sporzadzenia raportu oddzialywania na srodowisko i wydaniem decyzji.

51-czyste bez fantow (duzych).Obnizona linia brzegowa:)

56-czysto,nic nie stwierdzono w pasie: dlugosc jeziora,wglebnosc(brzeg od pozycji niemieckich)200m na wode.
Dla chorobliwie ciekawskich:Uwaga na pozostalosci kopalni kredy jeziorowej!

129-stwierdzono pomieszczenie pod ziemia pare metrow od podnoza wzniesienia w kier.zach.Nie wiem czy udrozniono (zawal) korytarz i spenetrowano ta czesc obiektu glownego.Jezeli nie, wezme sie za to:).

Co wszystkich (wiekszosc publikacji)bierze z tym : am musi cos byc,bo niemcy szukali" -a szukali?

Uprzejmie/na razie ;)/prosze zasypywac slady po dzialalnosciach przy obiektach Cegielnia" oraz Marianowo" tzw.Camel.Sa one zarzewiem konfliktu pomiedzy mna a wladzami. Na marginesie: Tworcow jamy gdzie wykopali obrzyny pretow zbrojeniowych -bedziecie w okolicy to zasypcie.Jestem na cenzurowanym ( grozba zerwania dzierzawy) za uprzatniecie zakrzaczen na jednym z obiektow .Prosze nie forsowac kraty zabezpieczajacej szyb.Tam nic nie ma!

Nie zastosowanie sie do powyzszych slow,spowoduje zamkniecie dostepu do obiektu.Nie rubcie dymu" a byc moze uda mi sie zrekonstruowac obiekt (warunkuje to zakupem terenu)w oryginalna kopule zdjeta z tego werku.Odnalazlem ja na poligonie drawskim.

Dla ewentualnych krzykaczy-pieniaczy.Obiekt bedzie ogolnodostepny - bez biletow.aplacicie" jezeli zdecydujecie sie skorzystac z noclegu na pryczach.Ale to przyszlosc.PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie