Skocz do zawartości

Gdzie warto przyjechać.

dominiczeq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.Mam nietypową prośbę.Planuję w wakacje 10 dniowy wyjazd samochodem.Ma to być coś na zasadzie wycieczki objazdowej - jest tylko punkt docelowy GDAŃSK.Tam się ma wycieczka skończyć.Powiedzmy że startuję z Krakowa.Teraz prośba - proszę o podanie miejsc,które odwiedzilibyście jadąc z Krakowa do Gdańska.Mam na myśli miejsca związane z naszą ulubioną tematyką :).Jadę z moją kochaną żoną,ale ona już się przyzwyczaiła,że niekoniecznie będziemy zwiedzać muzea przyrodnicze...Oczywiście jeśli ktoś ma przy okazji namiery na nocleg w danym miejscu to byłoby super.Pozdrawiam wszystkich.
P.S. Nie jest tak pięknie-żona postawiła warunek:po drodze musi być MALBORK.W sumie,czemu nie?
Napisano
Witam, podstawową rzeczą jeżeli będziesz się kierował w kierunku zachodnim to MRU oczywiście na zwiedzenie wszystkiego trzeba co najmniej miesąca, ale na początek polecałbym ci może pętle boryszyńską lub Pniewy tam możecie sobie pochodzić w systemie podziemnym, oczywiście wstęp jest płatny, chyba że jesteście bunkroecami to w zasadzie można właźić też w innych miejscach : ).Dalej kierowałbym się w strone wału pomorskiego w kierunku na północ ciekawy obiekt to jaz piętrzący w drezdenku POLECAM świetne widoki z mostu kolejowego i dal3ej na północ, jest masa wspaniałych miejsc jeżeli chodzi o obiekty milITARNE. Najlepiej żebyś się zaopatrył w fachową literaturę dotyczącą tego tematu to nie będziesz miał probvlemów ze znaleźieniem tych miejsc, a na deser polecam HEL. Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki.
Napisano
Jak z żoną, to zajedzcie do wsi Kurozwęki,gdzieś pod Kielcami.Stary pałac odremontowany i przerobiony częściowo na hotel oraz hodowla bizonów amerykańskich.Jak byłem tam rok temu to naliczyłem ich ponad 40.Piękny widok o zachodzie słońca.
pozdr
Monti
Napisano
Zgadza się Muzeum Orła Białego w Skarżysku masz po drodze. Jakbyś trochę odbił to możesz odwiedzić ruiny zamku w Bodzentynie. Tu masz link http://bodzentyn.zamki.pl/
pzdr
ex
Napisano
Jak Malbork, to i Grudziądz możesz obejrzeć (stare miasto, twierdze, zamki), zamek w Łęczycy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie