Skocz do zawartości

co wieci o...?

osterode

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam co wiecie o biżuterii robionej z monet??wydarłem ostatnio z ziemi broszkę zrobioną z trzech srebrnych monet carskich (rosja).roczniki 1914,1913,1911 każda ma inną mennice zapomniałem dodać że są to monetki o nominale 10 kopiejek.
pozdrowienia
osterode
Napisano
niestety nie mam foty.są to trzy 10-cio kopiejkowe srebrne monety połączone lutem(chyba srebrnym bo wychodzi zielonkawy nalot)z tyłu dolutowane jest także mocowanie niestety brak szpilki.
pozdrawiam.
osterode
Napisano

a ja mam cos takiego napewno stare bo było całe czarne - kolecg to czyscił chemicznie wszystko srebro... ale zeby sie szkopkowi chciało bawic ??? tak troche bez sensu. wg mnie

Napisano
karabin70 tak to coś podobnego są to identyczne monetki jak w mojej broszy.czy to są jakieś pamiątki z fontu wschodniego z Iwś?? twórczość okopowa??
Napisano
Pewnie i czasem bylo to tanie zrodlo pozyskania materialu -mam fajny medalion z kocią mordką":)..zrobiony z jakiejs aluminiowej monety, pokrytej zlota i czarną farba...
Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie