Skocz do zawartości

Folwark koło Węgorzewa

sloma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Doszły mnie kiedyś słuchy o ruinach folwarku gdzieś pod Węgorzewem,w którym coś rzekomo ukryto.Podobno jakaś ekipa dobierała się tam do podziemi,ponoć były założone ładunki wybuchowe.Słyszał może ktoś coś o tym?Albo o innych tematach w Warmińsko - Mazurskim,bo jak na razie cisza o tych okolicach na forum (oprócz głosu vivaldiego oczywiście).Pzdr
Napisano
ja cos slyszalem, ale dawno temu, i moge poprzekrecac fakty, mianowicie slyszalem cos o odgruzowaniu piwnic czy cos takiego. mam wujka w wegorzewie, popytam sie go, tylko dopiero pewnie na swieto zmarlych, wtedy rodzina w komplecie sie zjawia.

i popieram pomysl poruszania tematow z warminsko mazurskiego, studia sie zaczynaja, czas brac lopate i w pole :-D
Napisano
Zgadzam się z Forozzem, słyszałem podobną historę, tylko tyle, że jest to już w rękach niemieckiego właściciela. Podobno była to jakiś dawny bar, posiadający dwie kondygnacje piwnic. Pod koniec wojny zwieziono skrzynie i wysadzono górną kondygnacje, ale tak, żeby nie uszkodzić tej dolnej. No a co teraz tam jest jeszcze to kto to wie????
Pozdrawienia dla wszystkich szukających na Mazurach i Warmii.
Napisano
bunias sorki za brak kontaktu ale mialem poprawke i wszystko mi z glowy wypadlo, zadzwonie do ciebie jutro (piatek) spotkamy sie pogadamy czy cos

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie