Szaman Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 Witam potrzebuje pomocy czy ktoś słyszał o zach. Systemie RPg osadzonym w realjach drugiej wojny światowej lub o firurkowej grze bitewnej Za wszystko z góry dziękujeSzaman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpień 2004 Share Napisano 19 Sierpień 2004 cześćo rpg nie słyszałem. co do figurkowych to najbardziej popularny jest mein panzer tylko skala figurek jest masakryczna; jakieś 1:300...natomiast jeśli chcecie się sprawdzić w dowodzeniu armią + lubicie klimat fantasy to WARHAMMER FANTASY BATTLE wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryf Napisano 23 Sierpień 2004 Share Napisano 23 Sierpień 2004 ja tam wole Warhammer:40000,swego czasu w to pogrywalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 też gram w WH 40k: armią Emperors Children :) a w battlu: Chaos i Dark Elves. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryf Napisano 24 Sierpień 2004 Share Napisano 24 Sierpień 2004 Ja tam zawsze darzylem szacunkiem Space Marines:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WillKnott Napisano 17 Grudzień 2004 Share Napisano 17 Grudzień 2004 jeśli chodzi o 2 wojnę, to sensowny wydaje się system italeri 1:72 - alzo zero (tak się chyba nazywa). używa się normalnych figurek i pojazdów w 1:72, do figurek dokłada się tylko podstawki. figsy tanie jak barszcz, masa sprzętu na rynku, skala na tyle spora, żeby dało się fajnie pomalować, i jednocześnie na tyle mała, że całkiem sporo wojska da się ustawić na stole.mein panzer to faktycznie ma porąbaną skalę i równie porąbane ceny figurek. no i niedługo umrze śmiercią naturalną.jeśli natomiast komuś zależy na skali zbliżonej do warhammera, to warto zajrzeć do black tree design:http://www.black-tree-design.com/do niedawna na tej stronie była nawet sekcja polskojęzyczna z cenami w złotówkach, ale została zamknięta z braku zamówień :)dorzucam fotę przykładowego wehrmachtu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaTi Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 another war jak rozpentałem 2 wojnę św Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 Gra RPG osadzona w II wojnie moze byc Zew Cthulhu- tam wybierasz czas, w ktorym gra sie odbywa (praktycznie cala historia ludzkosci). Co prawda glownym zalozeniem tej gry jest horror, a nie walka z np Niemiaszkami (bo walke to raczej inaczej sie rozgrywa), ale faktem jest, ze mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 jesli chodzi o gry komputerowe to bardzo fajny silen stosm ( przynajmniej do polowy gry) .Przyjemnie postrzelac sobie z Visa lub radomiaka wz.29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 silient storm tfu. sorry ale po swiatecznych specjałach jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.