Frozzer Napisano 15 Wrzesień 2002 Napisano 15 Wrzesień 2002 panie bunias, skoro juz zaczales publiczna dyspute ze mna, to napisze ci, co mialem do zaoferowania w zwiazku z poszukiwaniami na powyzszy temat. otoz jestem studentem geodezji na uniwersytecie warminsko mazurskim, i sluzylem pomoca wszelkiego rodzaju mapami, zdjeciami satelitarnymi i sprzetem pokrewnym zajeciu, jakim jest geodezja. oferowalem rowniez eksploracje podwodna, zapewnialem ludzi, ktorzy maja kwalifikacje do nurkowania w jaskiniach i innych ekstremalnych warunkach.wracajac do maila ktorego napisalem do pana, to gdyby pan uwaznie czytal doczytalby sie pan faktu, ze bylem zajety uczeniem sie do egzaminu i wszelakie inne czynnosci odkladalem na bok. co do chwalenis sie moimi dotychczasowymi wynikami to przy uwaznym studiowaniu forum i czytaniu watkow od przyslowiowej deski do deski zauwazylby pan moment, w ktorym pisalem o swoich osiagnieciach, jezeli nie, to zapraszam do przeczytania watku pt.Co odkryliscie w wakacje".a co do mojego sceptycznego podchodzenia do w/w tematu to nie raz juz mi obiecywano zatopionego tygrysa w jeziorze, czy szczatki samolotu, ktory rozbil sie wlasnie a tym polu". i trudno sie dziwic mojej reakcji po tym, jak obiecuja nam kolejny tunel do ukrycia pociagu pancernego hitlera, a po jakims czasie caly temat sie odwoluje.
vivaldi Napisano 15 Wrzesień 2002 Autor Napisano 15 Wrzesień 2002 Panowie! Spokojnieeeeeeeeeee!Łączy nas przecież jedno i to samo:chęc poznawczo-historyczno-eksploracyjna wiec nie za bardzo rozumiem o co chodzi?Wolałbym aby z powodu mojej nogi nie było tutaj coraz ostrzejszej polemiki na temat czy opowiesci vivaldiego to mit czy prawda bo uwazam, ze wszystko to prowadzi do pewnego niezdrowego zamętu.Frozzer- ja też miałem okazję sprawdzać kilka miejsc gdzie legenda krążąca wokół nich okazała się tylko legendą...Nie wiem jak ty- ja lubie weryfikowac rozne opowiesci, ktorych jest jeszcze sporo do sprawdzenia i jasne, ze troche sie wkurzam jak nic nie znajde ale zawsze przynajmniej moje poszukiwania sa dla mnie wielka przygoda a nie tylko sciganiem sie na zasadzie - kto pierwszy ten lepszy.Mysle, ze jak prawo sie zmieni i da jakies mniej lub bardziej kontrolowane pole popisu dla poszukiwaczy to moze wspolnie stworzymy mape mijsc gdzie nie ma takiego samolotu z twojej opowiesci i np. ja nie bede bawil sie po tobie w te same klocki...Jeszcze raz was przepraszam ale zycie jest zyciem i widocznie miało tak byc. :):):)
bunias Napisano 15 Wrzesień 2002 Napisano 15 Wrzesień 2002 Witam ponownie I tak na sam początek panie Frozzer otóż przeczytalem b.dokładnie podane przez pana posty i przyznam,że to są naprawdę szokujące odkrycia(2 bomby i misa)jeżeli chciałby pan naprawdę zobaczyć coś interesującego to bardzo proszę o kontakt pod znany panu doskonale adres lub nr. tel. Aco się tyczy vivaldiego to myślę,że to jest jego naprawdę prywatna sprawa czy zechce się podzielićw/w informacjami a może chce po prostu sprawdzić parę wątków żeby ewętualnie nie wpuścić ludzi w kanał .A może faktycznie gość zasówa po terenie i zdarzył mu się przykry wypadek .Pozdrawiam bunias .
Frozzer Napisano 16 Wrzesień 2002 Napisano 16 Wrzesień 2002 panie bunias, powiedzialem zeby czytal pan wszystkie posty, moze przeczyta pan post kolegi slomy, on rownierz pisze o naszych wspolnych znaleziskach.
sloma Napisano 16 Wrzesień 2002 Napisano 16 Wrzesień 2002 Do kolegi Buniasa:Nie jesteśmy tutaj żeby przechwalć się kto więcej,kto lepsze i kto ciekawsze rzeczy eksplorował czy znalazł.Znam ludzi którzy mają 10xtyle i ciekawszych rzeczy niż my wszyscy razem wzięci.I co z tego?Sami penetrowliśmy miejsca o których większości ludzi się nie śniło, w których warunki były takie, że schowalibyście się w domu, w których były takie rzeczy że by oko Wam zbielało.Znajdywaliśmy przedmioty i pojazdy takie,że przytulilibyście się do nich i już nigdy ich nie puścili.I co z tego?Odkopywaliśmy bunkry i sztolnie z wysiłkiem na jaki jak dotychczas nie wiele osób się odważyło.I co z tego?Nie przeszłość jest ważna tylko to co się robi teraz.Kolego Bunias-na tym forum co chwilę ktoś się z kimś spiera,kłóci.Co jakiś miesiąc pojawia się ktoś kto wpuszcza innych w maliny (vide sprawa arch-a).Nie to powinno być naszym celem.Fakt,że podniecanie się jest niezdrowe.Ale wyciąganie wniosków o nieznanej sieci tuneli powinno się nie pojawić na podstawie przedstawionych przez kolege vivaldiego zagadnień.Nikt nie lubi byc wpuszczany w maliny.Ja nie mowie że sprawa jest wyssana z palca.Nie oskarżam nikogo o celowe wprowadzenie w bład.Ale miejcie mój post na uwadze i jeżeli prowadzicie jakieś dyskusję-starajcie się nie wywoływać niezdrowej sensacji.Kolego vivaldi-nie znosi pan niezdrowego podniecania się na temetach.To faktycznie blokuje obiektywizm.Więc proszę wiecej nie pisać o tunelach na Warmii.Bo ani słowa Pan nie wspomniał jak na razie o jakichkolwiek przekazach o tunelach.Swoją drogą jest to ciekawy temat więc życzę koledze rozwikłania sprawy obojętnie czy z nami czy samemu.Niezależnie czy wróci kolega na forum z tym tematem czy nie-przynajmniej może uda się zweryfikować stare historie.Bo przecież głównie o to chodzi w eksploracji.Pozdrawiam wszystkichSłoma
PSJ Napisano 16 Wrzesień 2002 Napisano 16 Wrzesień 2002 Witam szanownych kolegówCo do obiektywizmu: To znam osobiście kolegę Vivaldiego i rzeczywiście ma gips na nodze... Czy to zrobił specjalnie czy nie to nie wiem... Wydaje mi się, że w tych ciekawych" czasach powinniśmy pokładać więcej zaufania i wyrozumiałości dla kolegów forumowiczów...Pozdrawiam Piotr S.J
Gość Napisano 18 Wrzesień 2002 Napisano 18 Wrzesień 2002 jeżeli chcecie penetrować górę w Pareżkach koło Górowa to bez dobrej kopary, ekipy płetwnonurków ani rusz. Jeżeli wybieracie się nad Dadaj to jest to teren prywatny, firmy, która pragnie spokoju wokół sprawy. Człowiekowi na motocyklu życze rychłego powrotu do zdrowia. ukłonki sebek72PS> W Pareżkach prawdopodobnie był poligon artyleryjski, chociaż wersję o kwaterze tex słyszałem.
Frozzer Napisano 18 Wrzesień 2002 Napisano 18 Wrzesień 2002 w parezkach raczej na pewno byl poligon artyleryjski, znalazlem tam multum zapalnikow od 8.8 i jest tam bunkier obserwacyjnya mozesz cos wiecej napisac o jeziorze dadaj?
Gość Napisano 18 Wrzesień 2002 Napisano 18 Wrzesień 2002 Studzienka, drabinka, tunele, podobno szyny kolejki waskotorowej.
Frozzer Napisano 18 Wrzesień 2002 Napisano 18 Wrzesień 2002 skad to wiesz, powiesz dokladnie gdzie sa te tunele?
sloma Napisano 18 Wrzesień 2002 Napisano 18 Wrzesień 2002 sebek72 Jak wiesz dokładnie gdzie są te tunele nad Dadajem to możemy razem ruszyć sprawę.Jak masz więcej info===>sloma23@o2.pl
Gość Napisano 19 Wrzesień 2002 Napisano 19 Wrzesień 2002 Zróbmy tak. Ja poproszę człowieka, który zna dojście, innego z wozem terenowym i robimy wyprawę po przygodę. OK?Prześlij mi maila na priv. Ukłonki
Gość Napisano 20 Wrzesień 2002 Napisano 20 Wrzesień 2002 tylko panowie ostrożnie ponieważ w ostatnim czasie pocisk zabił jednego kolegę a drugiego ciężko ranił(prawdopodobnie urwało mu obie ręce i coś z nogą)więc więcej ostrożności Pozdrawiam .
Frozzer Napisano 20 Wrzesień 2002 Napisano 20 Wrzesień 2002 w okolicy jeziora dadaj?pamietajcie ze w biskupcu byly ogromne sklady amunicji, podobno saperzy maja tam staly etat, siedza bo im gmina placi.
sloma Napisano 20 Wrzesień 2002 Napisano 20 Wrzesień 2002 xxx:wyluzuj się,jeszcze nic nie grzebiemy więc nie możemy być bardziej ostrozni.A nie wiem czy widzisz subtelną różnicę między chodzeniem po podziemiach a cięciem pocisków na szlifierce kątowej.Przemyśl to...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.