mongo Napisano 6 Wrzesień 2002 Autor Napisano 6 Wrzesień 2002 Mam troche wżerów na lufie karabinowej, sporo punktowych ale i są takie o powierzchni 1x2cm. Czy je uzupełnić i dotrzeć to, na końcu bym chciał rzucuć zimną oksydę. Bym chciał, żeby nie było widać śladów po tej operacji. Z góry dziękuję wzkazówki. pozdrawiammongo
mongo Napisano 6 Wrzesień 2002 Autor Napisano 6 Wrzesień 2002 Zastanawiałem się nad cyną jako wypełniaczem, co Wy na to ?
BBasia Napisano 7 Wrzesień 2002 Napisano 7 Wrzesień 2002 to wszystko zależy od głęokości wżeru ale jeżeli sa głęboki to tedzę zalanie mosiądzem jeżeli zą młytanie to miedziowanie gdyż oksyda ie będzie miała w tedy tóżnic w barwie a po cynie ma:) jednak wszystko zależy jeszcze od tego kto będzie nakłada oksydę i jaki będzie jej producent jednak ja poszedłbym z tym do jakiegoś rusznikarza i niech się wypowie na ten temat a nie powinien wziąść za wiele:)pozdrawiam michał BBasia
adi Napisano 8 Wrzesień 2002 Napisano 8 Wrzesień 2002 słyszałem co o płynnym metalu ale nie wiem o co z nim dokladnie chodzi a bynajmniej nie chodzi tu o rtec ;)
Gość Napisano 8 Wrzesień 2002 Napisano 8 Wrzesień 2002 Jest to klej z włosami i opiłkami metalowymi w kolorze aluminium po zastygnięciu . Służy do klejenia materiałów przewodzących prąd np. urwane klemy akumulatorów , jest dosyć wytrzymały lecz do wypełnienia ubytków w broni nie nadaje się bo oksyda go nie łapie .
Gość Napisano 9 Wrzesień 2002 Napisano 9 Wrzesień 2002 Jest też znal. Ma temp. topnienia już od 90-ciu kilku stopni.
BBasia Napisano 9 Wrzesień 2002 Napisano 9 Wrzesień 2002 mówisz o szajsmetalu jeżeli tak to mówię że miałem z tym kontakt i nie polecam:)pozdrawiam michał BBasia
Gość Napisano 9 Wrzesień 2002 Napisano 9 Wrzesień 2002 znal - cynk i aluminium - stop np do produkcji gaźników , płynny metal to klej ale szajsmetal co znaczy ?
Gość Napisano 9 Wrzesień 2002 Napisano 9 Wrzesień 2002 Lub też kriegsmetal. Niemcy z tego szpangi robili.
mongo Napisano 9 Wrzesień 2002 Autor Napisano 9 Wrzesień 2002 ten znal to by się ładnie pod lutownicą topił tylko jak on się zaoksyduje? innaczej niż stal? bo jak tak to będą nieciekawe plamki na powierzchnipozdrawiammongo
BBasia Napisano 9 Wrzesień 2002 Napisano 9 Wrzesień 2002 własnie o tym samym mówimy tylko w zależności od składu proporcji mpomiędzy tymi składnikami będzie bardziej kruchy bądź plastyczny niemniej jednak życzę szczęścia topienia tego lutownicą i jeszcze może transformatorową:)pozdrawiam michał BBasia
mongo Napisano 9 Wrzesień 2002 Autor Napisano 9 Wrzesień 2002 mam dużą grotówkę, tylko to się pewnie innaczej zaoksyduje niż stal, BBaśka a jak się nanosi miedź czy mosiądz?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.