Skocz do zawartości

Jak uzupełnić wżery na lufie?

mongo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam troche wżerów na lufie karabinowej, sporo punktowych ale i są takie o powierzchni 1x2cm. Czy je uzupełnić i dotrzeć to, na końcu bym chciał rzucuć zimną oksydę. Bym chciał, żeby nie było widać śladów po tej operacji.

Z góry dziękuję wzkazówki.

pozdrawiam

mongo
Napisano
to wszystko zależy od głęokości wżeru ale jeżeli sa głęboki to tedzę zalanie mosiądzem jeżeli zą młytanie to miedziowanie gdyż oksyda ie będzie miała w tedy tóżnic w barwie a po cynie ma
:) jednak wszystko zależy jeszcze od tego kto będzie nakłada oksydę i jaki będzie jej producent jednak ja poszedłbym z tym do jakiegoś rusznikarza i niech się wypowie na ten temat a nie powinien wziąść za wiele:)
pozdrawiam michał BBasia
Napisano
słyszałem co o płynnym metalu ale nie wiem o co z nim dokladnie chodzi a bynajmniej nie chodzi tu o rtec ;)
Napisano
Jest to klej z włosami i opiłkami metalowymi w kolorze aluminium po zastygnięciu . Służy do klejenia materiałów przewodzących prąd np. urwane klemy akumulatorów , jest dosyć wytrzymały lecz do wypełnienia ubytków w broni nie nadaje się bo oksyda go nie łapie .
Napisano
Jest też znal. Ma temp. topnienia już od 90-ciu kilku stopni.
Napisano
znal - cynk i aluminium - stop np do produkcji gaźników , płynny metal to klej ale szajsmetal co znaczy ?
Napisano
Lub też kriegsmetal. Niemcy z tego szpangi robili.
Napisano
ten znal to by się ładnie pod lutownicą topił tylko jak on się zaoksyduje? innaczej niż stal? bo jak tak to będą nieciekawe plamki na powierzchni

pozdrawiam

mongo
Napisano
własnie o tym samym mówimy tylko w zależności od składu proporcji mpomiędzy tymi składnikami będzie bardziej kruchy bądź plastyczny niemniej jednak życzę szczęścia topienia tego lutownicą i jeszcze może transformatorową:)
pozdrawiam michał BBasia
Napisano
mam dużą grotówkę, tylko to się pewnie innaczej zaoksyduje niż stal, BBaśka a jak się nanosi miedź czy mosiądz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie