Skocz do zawartości

Lornetka 6x30 - mały problem

Wojtek_(PL)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
mam małe pytanie; a mianowicie jak wyciągnąć w lornetce metalową tubę do której jest wkręcany okular , tzn .okular już wyszedł ale pozostała ta tuba.Zależy mi na wyciągnięciu tego gdyż musiałbym dostać się do pryzmatów ,które są czymś zabrudzone a od przodu jest to niemożliwe

próbowałem juz tak zrobic ale ten dekiel wygina się troche a nie chce tego zepsuć,pozatym czy ten komin i dekiel stanowią jedność" bo u mnie wygląda to tak ,że są to oddzielne części(minimalne szczeliny pomiedzy tymi częściami). Wygląda to tak ,że ten komin przyciska dekiel od góry .Czy ten model lornetki może się różnić detalami między poszczególnymi firmami?,czy może spróbować zadziałać mocniej?

Może to uszczelnienie po bokach trzyma. Postaram się sprawdzić i napiszę jutro, jak to jest u mnie.
Pozdro

Sprawdziłem, komin trzeba wykręcić i potem ci blacha odejdzie. Dawno w niej nie grzebałem.
Pozdro

ok dzięki za pomoc,dekle puściły ale te nieszczęsne kominy ciągle sie mocno trzymają, może coś się w nie dostało i teraz trzyma je .W sumie to zostawie je w spokoju bo wszelkie szkiełka" dały się wyciągnąć, została w kominie tylko jedna szybka z tą podziałka ale ją da się wyczyścić
z dwóch stron. Mam jeszcze jedno pytanie jako, że jestem w tych sprawach nowy, a mianowicie jak zrobic na korpusie lornetki tę chropowatą powierzchnię

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie