Skocz do zawartości

Kamieńczyk k. Wyszkowa

kulega

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Kolegów i Koleżanki:))

Czy ktoś z was szukał w okolicach Kamieńczyka k. Wyszkowa nad Bugiem?. Kolega, który się tam wychował, twierdzi, że teren jest, a przynajmniej był obfity w różne pamiątki z okresu II wojny, a także wcześniejsze.

Czy warto?

Pozdrawiam, Kulega :))
Napisano
Drogi kolego zapewne zdajesz sobie sprawę iż są tam całe mnóstwo stanowisk archeologicznych archeologicznych i jeżeli cię namierzą to będzie kuku!!!
Napisano
Witam,

Nie chodzi mi o ``PROFANOWANIE`` Stanowisk Archeologicznych, ani o wchodzenie komuś w ``SZKODE``.
Interesują mnie lata II wojny ( walki w 39r,44r, przeprawa Niemców przez Bug itp.), czym chyba nie zajmują się obecnie Archeolodzy ( chyba, że tacy jak My :)) ). Szukam tylko informacji czy warto tam pojechać, i gdzie ew. najpierw się udać.

Pozdrawiam Serdecznie, Kulega.
Napisano
Witam
Szukałem przed wielu laty ale niewiele było z 1944.Trochę września,ale tylko symbolicznie.Ostatnio też marnie.Okolice miejscowości Rafa powinno coś tam być-mnie osobiście oprócz zwiedzenia okopów niepowiodło się(na wsch.od Kamieńczyka).Miałem przekaz ustny że w okolicy ośrodka MSW po wojnie leżało sporo zabitych zołnierzy rosyjskich.???Co do archeo to widziałem ich w okolicy miejscowości Nadkole-ale nie polecam kontaktów.Jak coś znajdziecie to pochwalcie się
Pozdrawam
A

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie