Skocz do zawartości

Złotoryja

Leśniczy:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Moze niektórych z Was to rozśmieszy,:-)
POTRZEBUJĘ KUPIĆ MISKĘ DO PŁUKANIA ZŁOTA
Może jest ktoś na forum ze Złotoryi i mi
poradzi ewentualnie gdzie mogę ten owar"
dostać?
Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Drogi traperze.
A przecie stary, metalowy dekiel od koła
samochodowego, np Warszawy,jest najlepszy.
Samem to czynił w okolicach Wojcieszowa.
Najlepsze rzeczy znajdziesz nie w Kaczawie
a w Janówce,koło Janowic Wlk.pod zamkiem Bolczów.
Fadjejew.
Napisano
Znaczy ta miska to dla syna
chce mieć oryginał a biedny ojciec
teraz na głowie staje :-)))
...Mówisz przyjacielu, że do Złotoryji
nie mam sie po co wybierać?....A tam
właśnie poczynić chciałem swe pierwsze
kroki....cóż znaczy rada fachowca...
pozostaje mi tylko prosić o dalsze
wskazówki..
Napisano
To może być trude(kupno oryginalnej misy)
Może kup wuk (chiński garnek),nie wiem jak to napisac,
Dolina Janówki, pod zamkiem Bolczów jest przepiękna
a Kaczawa taka sobie.Prawie każdy strumyk w Sudetach
jest złotonośny.Przecie chodzi o przygodę no nie ?
Napisano
proszę spróbować wyszukać stronkę pn.gold centrum .W Złotoryi istnieje stowarzyszenie poszukiwaczy złota i parę lat temu wydana została książeczka chyba pod tyt.Złoto gór kaczawskich.Tam dosyć dokładnie zostały opisane miejsca występowania złota rodzimego .Powodznia w poszukiwaniach
Napisano
witam ja kiedys tez natrafilem na takal strone w necie i były w ofercie wysyłkowej miski ale niestety adresu nie mam.Mysle ze cierpliwosc i kilka chwil przed komputerem dadza rezultaty .
pozdrawiam amigo
Napisano
Pogadam ze swoją byłą żoną, jak ona płukała złoto. Nie wiem jak to robiła, ale super skutecznie...... wypłukała mi wszystko, nawet łańcuszek
Napisano
jeszcze raz ja .Proszę wpisać w wyszukiwarkę ;Polskie Centrum Płukania Złota ;a otwiera sie fajna stronka gdzie wszystko o płukaniu złota można znalezć.pozdrawiam
Napisano
Do Jacekmikser'a.
Chopie być poważny,toć Leśniczy kce siem troska
pobawić, a Ty mu takie cuda gados.
A cosik Ty moij staryj nagodeł, ze ona mi tera
w doma wypomina zem nie chop,ino jakichś miencok.Hę?
Doma mnie dwa dni nie było i zmiany jakiechś zasły ?
Ło co tu chodzi ?
Juz nie taki Gigant.
Napisano
Gigant :) Sorki za niechciany sabotaż :) Ja już Twojej żonie tłumaczyłem że ja taki mocny to tylko w necie jestem :) A tak naprawde to siedze cichutko :)
Napisano
Gigant, a Lesniczemu to ja tylko staram się swoje doświadczenia przekazać :) :) :) Napłuka się z synem, nakopie, złoto znajdzie.... a i tak go żona opodatkuje :)
Napisano
Chyba mojej starej odpowiada taki kozak,jak ten
Jacekmikser,bo cały czas mnie siem czepia...
że to,że tamto...
Cholewka, a może ją opentały te wirtualne uczucia?
Panie Jacekmikser,zlituj się Pan i nie zawracaj mojej
starej we łbie,bo to stara baba (38l)i gotowa coś
wirtualnego wykombinowac...

niepewny Gigant.
Napisano
Panie Jacekmixer,a jak sie to robi(to wklikaj),
bo mój syn poszedł grać w kosza, a ja tutaj siedzę
przy tym kompie ogłupiały...

mały Gigant
Napisano
Gigant, ja i może niechcący sabotażysta jestem, ale lojalny wobec kolegów :) A kozak to w necie tylko :) Wiesz Panie Gigant jak to jest: Krowa która dużo ryczy mało mleka daje :) a o gadaniu też coś wiem, jak moja obecna Pani się ozkręci" to nawet mój piec ze spuszczonym łbem chodzi.
Napisano
A z kobietami to żartów nie ma, co my byśmy bez nich zrobili? No chyba żebyśmy byli tacy giętcy jak mój pies, to wtedy kobiety nie były by potrzebne :)
Napisano
aaa Gigant, jeszcze jedno, 38l. to super wiek, ale jak Ci nie odpowiada to możesz wymienić na dwie po 19 lat i na to samo wyjdzie :)
Napisano
Sorrki kolego Leśniczy że na Twoim wątku poruszamy te sprawy, ale ja wypłukasz z synem pierwszą grutkę złota to zobaczysz jak to jest :) Żona to najlepszy urząd skarbowy bo nie trzeba PIT-ów wypełniać, ale podatek 100% płacić :)
Napisano
Kolego Leśniczy, jak wypłukasz grutkę złota z synem to wiesz co będzie?... Żona będzie miała następny pierścionek, a Ty z synem dalej będziecie brodzić po kolana w wodzie z kołpakiem od Warszawy :) Takie życie :)
Napisano
Panie podrywaczu, Jacekmikser,skądś Pan jest?
Czy macie wesołą kompaniję do buszowania?
Ja na razie nie wiem jak się logować na GG(Generalna Gubernia ?)Syn wróci z kosza to mi powie(za 10 zł)
My tu we Wrocławiu to mamy kupę terenów do poszukiwań
i coś tam działamy, ale więcej legend opowiadamy,
jak to jest wszystko warte.Ale Sudety to polecam,
tajemniczy region i pełen niespodzianek.
Gigant
Napisano
Do szanownego Kolegi JackaMixa:-)))))))))))))))))))))))
Kolego Leśniczy, jak wypłukasz grutkę złota z synem to wiesz co będzie?... Żona będzie miała następny pierścionek, a Ty z synem dalej będziecie brodzić po kolana w wodzie z kołpakiem od Warszawy :) Takie życie :)"

Nie pisze się grutka" tylko grudka"

P.s Dzięki za porady fachowca na pewno się przydadzą :-)))
Napisano
Swoja drogą fajnie by było aby na forum był odrębny dział dla tych trochę innych poszukiwaczy":-)))
Oczywiście nie mam nic przeciwko drugiej wojnie(i jej okolicach)bo sam biegam z wykrywaczem i nie jedno już wykopałem. Bardzo podobał mi sie na Odkrywcy" cykl o poszukiwaniu złota szkoda, że zostało to przerwane....

Pozdrowienia dla wszystkich Poszukiwaczy
Napisano
Tak Leśniczy, masz rację, robię fatalne błędy ort :) Ale tak naprawde to nie jest ważne czy: grutka", albo grudka", tylko to że jak ją wypłukasz to i tak żona Ci odbierze, a Ty tylko reumatyzm będziesz miał. Lepiej już odkup od jakiegoś poszukiwacza, wróć do żony wieczorem i ściemniej że cały dzień kopałeś :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie