pol Napisano 29 Sierpień 2002 Autor Napisano 29 Sierpień 2002 Przekopując ostatnio wraz z kolegą gruz z poniemieckich domów wywiezionych z centrum mojej ukochanej miejscowości tj.Gorzowa Wlkp. natrafiliśmy na dziwne zawiniątko.Okazał się nim być pistolet typu Mauser o kalibrze 7,65 ,a ponieważ jesteśmy początkujący zwracamy się z ogromną prośbą o przybliżenie nam chociaż w jakimś stopniu informacji o nim.Pragne podkreślic ,iż z jeszcze takim czymś się nigdy nie spotkaliśmy.Czy takie rzeczy spotyka się często?
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 Ostatnio w Łodzi znaleziono w skrytce taką broń bez śladu rdzy. Chętnie używany przez oficerów niemieckich (sami sobie kupowali broń osobistą).
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 A ja słyszałem o pistolecie browning kal. 9 mm. Moglibyście mi podać jego historię, dane techniczne i wartość?Nie uważasz Pol, że to trochę za mało szczegółów???
Gość Napisano 30 Sierpień 2002 Napisano 30 Sierpień 2002 Dokładny opis pistoletu ze zdjęciami na stronie: www.whatfor.prv.pl w dziale waffenament w dolnej części paska menu.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.