Gość Napisano 3 Maj 2004 Napisano 3 Maj 2004 Z mlodych lat mam cos takiego z wymiany:1/2 Wertmarke - troszke wieksza od zisiejszej zlotowki; z jednej i z drugiej strony postac kobitki ( wyglda jakby szykowala sie do biegu - postawa a sptintera" :)) )napis z jednej strony: 1/2 wertmarke WERT IN WARE ODER BAR LE. VERZEICHNISz drugiej strony napis: Wichsmadel Bochner WachsWichsmadelwerke Dresden A 36....wykonane z aluminium troszke wieksze niz dzisiejszy zet..moze ktos kuma co to jest? druga sprawa moze trojniak? wielkosc naszego grosza na awersie pomiedzy data 1697 koleczko podzielone na trzy czesci, w dolnej czesci tegoz koleczka liczba 3" nad koleczkiem krzyzyk,,,,na rewersie dwuglowy orzel ( brak koron ) Sv
Piorek Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Czesc,mam cos podobnego 40 WERTMARKE" znalezione w fortach z Zegrzu jest to moneta zastepcza, zobacz czy Twoja jest taka:http://www.kiermasz.pl/auction.php?auction_id=857627PozdrawiamPiorek
Gość Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Dzieki...tam nie ma - pewnie jakas zastepcza jak piszesz - moja jest jak pisalem z kobieta"....trza szukac dalejPzdrSv
Gość Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 ...przy okazji znalazlem monetke podobna do mojej - Greszel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.