Gość Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Jako lojalny obywatel za wszelką cenę unikający naruszeń prawa ; ), chciałbym się dowiedzieć jak mam poznać czy dane miejsce jest stanowiskiem archeologicznym, czy nie.Może szanowni archeolodzy zawodowi mają jakiś wykaz, albo chociaż definicję takiego miejsca.A może cały teren RP jest stanowiskiem archeologicznym, trudno przecież wykluczyć, że w dowolnym miejscu znalazłoby się coś co zainteresuje archeologów - wszytko zależy od tego jak głęboko kopać :))Szanowni zawodowcy - pomóżcie amatorowi dręczonemu tym problemem! Please!
Gość Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Możesz popytać miejscowych, gdzie archeolodzy kopali i w ogóle nie probować kopać w promieniu 10-ciu kilometrów ;-)).
Gość Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 Pytałem, pytałem...Odpowiedzi były najczęściej takie: A panie, jakieś tu kopały, ale cy to archeologi, cy ni, to jo nie wim...No dobra, ale jak kopali i zasypali to czy jest to stanowisko archeologiczne, czy nie? Liczę na odzew profesjonalistów :)
Gość Napisano 27 Sierpień 2002 Napisano 27 Sierpień 2002 niektóre stanowiska są oznaczone , ale przy tych tabliczkach dołków jak na kretowisku - spylałem stamtąd szybko - miałem wykrywacz i bałem się że mnie o to posądzą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.