Gość Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Witam posiadam begnet wermachtu z IIwś,bagnet jest w stanie idealnym,w oksydzie,jednak pod zabka,ktora od wojny nie była sciągana jest nalot rdzy!czym najlepije to wyczyscic zeby nie uszkodzic oksydy.moze byc ocet10%??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolff Napisano 26 Kwiecień 2004 Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Wiesz to zależy jaki jest ten nalot?Jak naprawdę delikatny to polecam WD 40 i trochę dobrej pracy ściereczką ewętualnie jest taki odrdzewiacz w sprayu EUROCOLOR.Ja w ten sposób doczyściłem bagnet Perkun.poz.wolff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Ocet w tym wypadku to nie jest dobry pomysł.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 16 Maj 2004 Share Napisano 16 Maj 2004 WD40 powoduje czyszczenie ale zwieksza później korozje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makij Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 Ocet nie jest dobrym pomysłem.Jeżeli nalot nie jest zbyt gruby czyść szmatką namoczoną w oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.