shadee Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 Traper 7 - niewiem jak inni ale osobiście z doświadczenia wiem ,że najwięcej można właśnie wyciągnąć z plaż przy jeziorach lub większych kapieliskowych stawów.Efekty częstą są naprawde zaskakujące i w kilka godzin 100 bez problemu uzbierasz pod warunkiem , że miejsce było niezbyt lub wręcz wogule nieczesane.Co się tyczy tego typu plaż to mój najwiekszy fart jeżeli chodzi o bilon to 6 monet 5złotowych prawie w jednym miejscu. Czasem można znależć komurkę,zegarek,biżuterie - przeważnie srebro ale w większości zwykłą tandete a jeżeli chodzi o złoto na plaży to jakość szczęścia niemam i okazyjnie mały kolczyk , łancuszek lub obrączke ale to naprawde okazyjnie. Ostatnio skupiam się na obszarach przyzamkowych - przy bardzo dokładnych poszukiwaniach efekty są naprawde rewelacyjne. pozdr.
Lawyer Napisano 25 Kwiecień 2004 Napisano 25 Kwiecień 2004 co to są obszary przyzamkowe?Zaś jeśli chodzi o złoto na plaży, to słyszałem że dobrze jest szukać w wodzie tak mniej więcej po pas. Bo tam często ludziom, zwłaszcza paniom biżuteria spada. Ponieważ mająręce w kremie co ułatwia ześlizgnięcie, a do tego chłodna woda powoduje skurczenie się palca. Ja tego nie próbowałem bo mój wykrywacz nie może wejść na taką głębokość a na płytszej głupieje po prostu. Piszczy gdy przychodzi fala. Kiedyś pytałem o to i powiedziano mi że tak się zdarza bo zachodzi coś co można opisać jak zmiana gęstości czy coś takiego. Słyszałem również i chyba się zgadzam z tą opinią że na plazy i w wodzie lepsze efekty są z PI bo nie ma tylu zanieczyszczeń a takie wykrywacze mają większy zasięg niż VLF.
Pit_100 Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 A ktoś szukał na plaży w Krynicy Morskiej lub Stegnie?? Mam zamiar tam pochodzić ale nie wiem czy jest tam bezpiecznie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
J23 Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Ja co roku szukam w rejonie Mikoszewa i Jantaru, spoko nikt nic nie powie .Można śmialo !!!!!!!!!
tomislaw1 Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 do Raneda: czy ten gość z maczetą był widziany w Świnoujściu?
tomislaw1 Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Żeby czuć się bezpiecznie proponuje nosić przy sobie jakiś pozytywny wykopany w lesie fant np. F1 :))To zawsze działa!Pozdro>
j_a_c_e_k Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 WitamA szukal ktos w Lebie na plazy , jesli tak to jakie wrazenia ?? PZDR
bulldozer Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Witam wszystkich. Pit, jeżeli będziesz w okolicach Stegny ok. 20 sierpnia, to możemy połączyć siły. Jest parę typów, ale dla teamupzdr b
Oksanicz Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Chodząc po plażach w tym roku rozglądalem sie za mafią. ale nawet napotkani koledzy po fachu ich nie widzieli, za to czytali o tym na forum. Jednak na wszelki wypadek dzwigałem jakieś żelastwo. Natomist poszukiwacze pieniążków między sobą konkurują na plażach i to ostro. Żauważyłem że w Polsce wschodniej poszukiwacze podchodzą do siebie o wiele życzliwiej i otwarciej, czego niestety nie ma zbyt dużo na plażach morskich.
Pit_100 Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Sorki bulldozer ale już bylem na mierzeji w okolicy kątów. Na plaży cienko. W lesie trochę lepiej:) Dzięki za propozycję. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.