Skocz do zawartości

Czy plaża w GD jest obstawiona przez mafie

Gość Vondraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Traper 7 - niewiem jak inni ale osobiście z doświadczenia wiem ,że najwięcej można właśnie wyciągnąć z plaż przy jeziorach lub większych kapieliskowych stawów.
Efekty częstą są naprawde zaskakujące i w kilka godzin 100 bez problemu uzbierasz pod warunkiem , że miejsce było niezbyt lub wręcz wogule nieczesane.
Co się tyczy tego typu plaż to mój najwiekszy fart jeżeli chodzi o bilon to 6 monet 5złotowych prawie w jednym miejscu. Czasem można znależć komurkę,zegarek,biżuterie - przeważnie srebro ale w większości zwykłą tandete a jeżeli chodzi o złoto na plaży to jakość szczęścia niemam i okazyjnie mały kolczyk , łancuszek lub obrączke ale to naprawde okazyjnie. Ostatnio skupiam się na obszarach przyzamkowych - przy bardzo dokładnych poszukiwaniach efekty są naprawde rewelacyjne.
pozdr.
Napisano
co to są obszary przyzamkowe?

Zaś jeśli chodzi o złoto na plaży, to słyszałem że dobrze jest szukać w wodzie tak mniej więcej po pas. Bo tam często ludziom, zwłaszcza paniom biżuteria spada. Ponieważ mająręce w kremie co ułatwia ześlizgnięcie, a do tego chłodna woda powoduje skurczenie się palca. Ja tego nie próbowałem bo mój wykrywacz nie może wejść na taką głębokość a na płytszej głupieje po prostu. Piszczy gdy przychodzi fala. Kiedyś pytałem o to i powiedziano mi że tak się zdarza bo zachodzi coś co można opisać jak zmiana gęstości czy coś takiego. Słyszałem również i chyba się zgadzam z tą opinią że na plazy i w wodzie lepsze efekty są z PI bo nie ma tylu zanieczyszczeń a takie wykrywacze mają większy zasięg niż VLF.
  • 1 year later...
Napisano
A ktoś szukał na plaży w Krynicy Morskiej lub Stegnie?? Mam zamiar tam pochodzić ale nie wiem czy jest tam bezpiecznie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
  • 3 weeks later...
Napisano
Chodząc po plażach w tym roku rozglądalem sie za mafią. ale nawet napotkani koledzy po fachu ich nie widzieli, za to czytali o tym na forum. Jednak na wszelki wypadek dzwigałem jakieś żelastwo. Natomist poszukiwacze pieniążków między sobą konkurują na plażach i to ostro. Żauważyłem że w Polsce wschodniej poszukiwacze podchodzą do siebie o wiele życzliwiej i otwarciej, czego niestety nie ma zbyt dużo na plażach morskich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie