Skocz do zawartości

O tym czego nie należy robic

Gość Wiedźmin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak gdzieś tam juz pisałem bywałem troche na Mierzeji, w tym roku też tam byłem i właśnie z niej wróciłem i mam naprawde wieeeelki apel do kolegów poszukiwaczy.
Jeśli znajdujecie rzeczy typu: granaty, pancerfausty (nie wiem jak to si pisze) amunicje różnego kalibru i pzeznaczenia, granaty moździerzowe, łuski altyreryjskie wypełnione prochem, szrapnery i tym podobne niebezpieczne przedmioty to na litość boską ZAKOPCIE TO GŁĘBOKO I ZAMASKUJCIE MIEJCE !!!! Ja wiem co z takimi bajerami robiłem będąc gnojkiem, ja zyje i mam łąpy a nawte palce, ale .... dziś mówili że 3 dzieciaków poranił zapalnik którym się bawiły w domu, jeden jest w stanie cięzkim. Zastanówcie się nad tym !!!
I drugie
Zakopujcie dołki po sobie !!!!
Napisano
podpisuję się pod apelem kolegi obiema ( póki co) rękami .. na serio .. dzieciaki buszują za tym co zostaje po nas w lesie .. zwykła pepeszka tez może zabić .. a to leży nie pojedyńczo a hurtem przeca.
Pozdrawiam.
Napisano
Popieram! Jak już nie chcecie zgłaszać, to wrzućcie do dołka i zasypcie. Jak przy wykopywaniu nie wybuchnie, to przy zasypywaniu też nie.
Napisano
Wczoraj w nocy słyszałem że te dzieci poranił zapalnik górniczy wiec nikt z nas nie musi czuć się winny. Ale apel nie stracił na aktualności. Jeśli ktoś nie ma wyobraźni i nie jest w stanie sobie wyobrazić jaką siłe maja takie żeczy, to powiem że zapalnik (spłonka) od pancerfausta która jest wielkości startera do jarzeniówki podgrzana wyrywa w desce grubości ok 5 cm dzióre przez która przechodzi bez problemu pięść dorosłego faceta, a pomyślcie jakie miękkie jest ludzkie caiało.
To do czego wyżej się przyznałem prosze potraktować jako dowód tego że niebezpieczne przedmioty zostawiane przez niektóych w lesie wpadaja w dziecięce nieopowiedzialne i lekko myślne ręce. I prosze mnie nie atakować za to, już dzieckiem nie jestem.
Napisano
Przylaczam sie do apelu. Sadze jednak ze wszyscy tu obecni i tak postepoja.Zawsze zostaje margines ludzi ktorzy nie powinni sie zajmowac takimi rzeczami jak nie zdaja sobie sprawy z zargozenia dla siebie i innych.
Napisano
Popieram wypowiedzi kolegów poszukiwaczy, sam swoje dołki zasypuję, a nawet malutki pocisk od PPSZ zakopuję 2x głębiej.
Napisano
Popieram. I jeszcze jedno puste dołki po sobie też zakopujcie potem SL się wścieka i chyba ma rację...
Napisano
ty zasypujesz a jakiś pojeb" z kopalni wyniesie ... efekt wiadomy... brak słów. sorry za pojeb ale tylko tak można nazwać takiego osła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie