Aless Napisano 1 Luty Napisano 1 Luty Dzień dobry. Mam wielką prośbę o identyfikację puncy na srebrnej bransoletce oraz ewentualny okres kiedy powstała. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
adamus73 Napisano 2 Luty Napisano 2 Luty Srebro 900, Protektorat Czech i Moraw/Czechosłowacja (1942-1949) Cytuj
Aless Napisano 2 Luty Autor Napisano 2 Luty Dziękuję za odpowiedź. Nurtuje mnie jeszcze jedno, jubiler u którego czsciłam kiedyś bransoletkę powiedział że srebro jest próby 800 (pod lupą też mi się wydaje, że jest takie bicie) ale pewnosci nie mam. Wiadomo może z jakiej pracowni wyszła ta bransoletka? Cytuj
adamus73 Napisano 3 Luty Napisano 3 Luty Z całą pewnością jest to srebro próby 900 (3) próba 800 to 5, charakterystyczny wyrób z tego okresu, wytwórcy nie znam. Cytuj
Aless Napisano 3 Luty Autor Napisano 3 Luty Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zanim zadałam pytanie na forum przeglądałam internet i trafiłam tam na bicie KB jako Kaźmierz Bierkowski. Z racji tego, iż jestem totalnym laikiem w tej materii pozwoliłam sobie zadać te pytania aby poszukać odpowiedzi wśród znawców tematu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi