Gość Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 W jaki sposób oczyścic taśmę od broni maszynowej? /nie rozpracowałem jeszcze jakiej/. Może sodą - ale jak to działa?
mosin Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 Zależy jaka to taśma. Bo jak parciana... No dobrze, załóżmy że to taśma od MG. Najlepiej włóż ją na kilka dni do octu (wada - śmierdzi od razu) albo do wody z kwaskiem cytrynowym (delikatniejsza, skuteczniejsza, śmierdzi po kilku godzinach). Później doczyść taśmę szczoteczką. Uważaj! Nie wąchaj - wydzielają się szkodliwe gazy - ja jak się zaciągnąłem to mało nie zemdlałem. Tak czy owak: powodzenia.
Gość Napisano 25 Sierpień 2002 Napisano 25 Sierpień 2002 Dzięki za rady! Taśma jest stalowa a jak rozpoznać, że np. od MG?
panzer24 Napisano 25 Sierpień 2002 Napisano 25 Sierpień 2002 Ja wymoczyłem taśmę w kwasku i była jak nowa. Pamiętaj o pozbyciu się wody, bo cały proces może się nie udać. Najlepiej szybko go konserwować, proponuję WD-40, działa imponująco. Pozdrawiam
Gość Napisano 26 Sierpień 2002 Napisano 26 Sierpień 2002 Jest na Allegro. Wpisz w szukam wykop lub wykopek. Do niemieckiego mg ma takie wypustki ;-).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.