mops Napisano 24 Sierpień 2002 Autor Napisano 24 Sierpień 2002 CzescSzukam ciekawych informacji nt Wilczego Szanca (nie ksiazkowych) - opowiadania ludzi ktorzy tam pracowali lub mieli jakakolwiek stycznosc z tym obiektem i innych ciekawostek. Moze jakas strona www?Natomiast jesli chodzi o mamerki (anna) to szukam jakichkolwiek informacji - map, zdjec, opisow. Z pozdrowieniamiPawel
angus Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 Mamerki:http://www.mazury.info.pl/atrakcje/mamerki/Dość ciekawy opis tego miejsca.Pozdrawiam.
Gość Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 mam informacje na temat szybów wentylacyjnych na Wolf Szance wskazyały by one na istnienie solidnych podziemii w tym rejonoie ale to chyba bzdura chociaż?Nie wiem wszystkiego.Pracuję nad tematem.Zapraszm wszystkich zainteresowanych.Będę wdzięczny za informacje
Gość Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 Masz na mysli dwa szyby wentylacyjne oddalne od siebie o około 15 km, połozone na pół-wsch od Kętrzyna. Budową podobne do wentylacji kominowej z MRU ?PS: Pyta Jerzy Rostowski, czy Różdżyński, mozemy pogadać na priv na GG 815313
mosin Napisano 24 Sierpień 2002 Napisano 24 Sierpień 2002 w Mamerkach koło jednego z nieistniejących baraków są podobno zakopane i nie odkopane rozkazy dotyczące zamachu w Wilczym 20 IV. więcej i konkretniej, (jeśli uda mi się doszperać) przez maila.
mops Napisano 25 Sierpień 2002 Autor Napisano 25 Sierpień 2002 Takie wiadomosci i ja posiadam. Posiadam rowniez mape anny. Ale tylko tyle. Szukam generalnie jakichkolwiek informacji nt mamerek poniewaz sa bardzo skapo opisane w ogolnodostepnej literaturze i w internecie.
Kołek Napisano 4 Październik 2002 Napisano 4 Październik 2002 Ciekawa strona na ineresujący Ciebie temat: http://ostpreussen.prv.pl/
konger Napisano 7 Październik 2002 Napisano 7 Październik 2002 W Wilczym Szńcu wg ustaleń członków klubu sensacji są tylko podziemne kanały techniczne; inna sprawa, że mieli pewne materiały z archiwum, które prostują różne rzeczy, jak choćby położenie perona i bocznic kolejowych.
mops Napisano 7 Październik 2002 Autor Napisano 7 Październik 2002 To czywiste ze podziemi tam nie ma. Bo i po co? A co do materialow archiwalnych - nie wiesz kto nimi teraz dysponuje?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.