Skocz do zawartości

wilczy szaniec i mamerki

mops

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc

Szukam ciekawych informacji nt Wilczego Szanca (nie ksiazkowych) - opowiadania ludzi ktorzy tam pracowali lub mieli jakakolwiek stycznosc z tym obiektem i innych ciekawostek. Moze jakas strona www?

Natomiast jesli chodzi o mamerki (anna) to szukam jakichkolwiek informacji - map, zdjec, opisow.

Z pozdrowieniami
Pawel
Napisano
mam informacje na temat szybów wentylacyjnych na Wolf Szance wskazyały by one na istnienie solidnych podziemii w tym rejonoie ale to chyba bzdura chociaż?
Nie wiem wszystkiego.Pracuję nad tematem.Zapraszm wszystkich zainteresowanych.Będę wdz
ięczny za informacje
Napisano
Masz na mysli dwa szyby wentylacyjne oddalne od siebie o około 15 km, połozone na pół-wsch od Kętrzyna. Budową podobne do wentylacji kominowej z MRU ?
PS: Pyta Jerzy Rostowski, czy Różdżyński, mozemy pogadać na priv na GG 815313
Napisano
w Mamerkach koło jednego z nieistniejących baraków są podobno zakopane i nie odkopane rozkazy dotyczące zamachu w Wilczym 20 IV. więcej i konkretniej, (jeśli uda mi się doszperać) przez maila.
Napisano
Takie wiadomosci i ja posiadam. Posiadam rowniez mape anny. Ale tylko tyle. Szukam generalnie jakichkolwiek informacji nt mamerek poniewaz sa bardzo skapo opisane w ogolnodostepnej literaturze i w internecie.
  • 1 month later...
Napisano
W Wilczym Szńcu wg ustaleń członków klubu sensacji są tylko podziemne kanały techniczne; inna sprawa, że mieli pewne materiały z archiwum, które prostują różne rzeczy, jak choćby położenie perona i bocznic kolejowych.
Napisano
To czywiste ze podziemi tam nie ma. Bo i po co?
A co do materialow archiwalnych - nie wiesz kto nimi teraz dysponuje?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie