Artur.jedrzej Napisano 19 Listopad 2023 Share Napisano 19 Listopad 2023 Szanowni Państwo, Zwracam się do Was z serdeczną prośbą o pomoc w gromadzeniu informacji dotyczących mojego dziadka, Stefana Jędrzejewskiego, który służył jako sierżant rezerwy w 36 Pułku Piechoty Legii Akademickiej. Dzięki zgromadzonym informacjom wiem, że po udziale w Kampanii Wrześniowej, dziadek dostał się do niewoli sowieckiej. Teraz moim celem jest zebranie pełniejszej historii jego służby wojskowej. Czy ktoś posiada dostęp do listy żołnierzy rezerwy 36 Pułku Piechoty Legii Akademickiej zmobilizowanych w 1939 roku lub informacji dotyczących losów tego pułku po Kampanii Wrześniowej? Interesuje mnie szczególnie los mojego dziadka jako sierżanta rezerwy. Będę wdzięczny za wszelkie informacje, wskazówki czy sugestie dotyczące źródeł, które mogą pomóc mi lepiej zrozumieć i udokumentować jego służbę w tym okresie historycznym. Dodatkowo, poszukuję informacji dotyczących losów Stefana Jędrzejewskiego po dostaniu się do niewoli sowieckiej. Czy ktoś może podać wskazówki, gdzie mogę znaleźć dokumentację związaną z polskimi jeńcami wojennymi w rękach sowieckich po 1939 roku? Z wyrazami szacunku, Artur Jędrzejowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi