Skocz do zawartości

Kwatery glowne Hitlera oraz niemieckiestanowiska dowodzenia w Polsce - nowa ksiazka

Gość Ed_mund

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wlasnie ukazala sie pozycja pod tym tytulem. Mialem w rekach te ksiazke i oslupialem. Jakosc druku fatalna. Zdjecia wygladaja jak solidarnosciowa bibula. Czy drukowano ja na drukarce atramentowej? Tragedia. Obejrzalem kilka egzemplarzy bo myslalem ze to jakis pojedynczy bubel. Ale wszystkie sa takie same. I za ta ksiazke wydawca chce 26 zlotych.
Co do tresci. Jak w tytule ale niech nikt sie nie spodziewa czegos odkrywczego. To zebrane informacje na temat kwater a choc w tytule jest mowa o Polsce to przytoczone sa rowniez kwatery poza granicami naszego kraju. Po co ktos napisal taka ksiazke ktora nic nie wnosi? Nie ma zadnych kopii dokumentow, zdjecia powielane po kilka razy o jakosci makabrycznej i nieczytelnej.
Lepiej dolozyc kolejne 24 zlote i kupic Kwatery Glowne Hitlera wydane przez Colorii.
Napisano
Ksiżka jest pewnego rodzaju syntezą różnego rodzaju informacji na ten temat. Dla kogoś, kto się tym zajmuje nic specjalnie nowego nie wniesie, natomiast dla fascynatów II wojny może się okazać ciekawa. Przynajmniej nie ma tam bajek dla małych dzieci, a autor starał się zamieścić fakty, trochę zdjęć (niestety różnej jakości, zwłaszcza te z czasów wojny) i szkiców.
Napisano
Fi
Jakosc zdjec nie polega na tym ze sa one z okresu II wojny. Cala ksiazka jest zle wydrukowana!! Strony wygladaja jak by wyszly z zabrudzonej drukarki atramentowej maja takie biale paski niedodrukowane.
Na temat kwater bylo juz mnostwo polskich publikacji. Wystarczy przeczytac Wilczy Szaniec i inne wojenne kwatery Hitlera" Jana Zduniaka. Tam jest to samo.
Napisano
Masz rację. Trochę nieprecyzyjnie wyraziłem się o jakości zdjęć. A to dlatego, że parę razy zabierałem się za odpisanie i wyszedł za duży skrót ;-).
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie