oloolo28 Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Napisano 10 Kwiecień 2004 W związku z tym, że jestem dopiero co zarażonym poszukiwaczem, postanowiłem przejrzeć wszystkie wątki na forum dotyczące piszczałek oraz strony www producentów. Z tego co widać każdy zachwala swoją odkrywkę i ja też mam nadzieję za jakiś czas podobnie się zachowywać. W moim przypadku, chcąc odkrywać monety oraz jakieś drobne militaria /granatów, haubic, RPG-ów, armat, min, bomb itp. się boję/ najlepsza powinnna być seria RUTUS. I tu pojawia się odwieczny problem. Rutus 1. czy Rutus 1. +? Czy warto jest zapłacić ponad 600 peelenów więcej za wersję +?Minęło trochę czasu od ostatniej gorącej dyskusji na temat sprzętu a dni ciepłe i większość z Was w polu i w lesie, więc prosiłbym o kolejną jakże wzbogacającą moją wiedzę, dyskusję.Przy okazji, Wesołych Świąt.Olo
Gość Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 no to wybrales czy nie ?:) bo jak wybrales to po co pytasz watkow na temat rutusa jest od liku na tym forum lub na stonie poszukiwaczy skarbow lacznie z testem w/w wykrywki co do wyboru to mozna powiedzic ze dobry wybor choc ja bym go nie kupil po raz jak dla mnie za tandetne wykonanie( wychodze z zalozenia ze tak jak wyglada tak samo sie sprawuje choc chcialbym sie mylic) po 2 pelna sonda a tak ogolnie to moze ktos kto mial pare wykrywek innych i ma teraz lub kozystal z rutusa sie wypowie bo powiedzmy szczerze entuzjazm osob ktorych to pierwszy detektor lub pierwszy dobry po wykrywkach opartych na kulach z zabiegowki jest dosc malo obiektywny
oloolo28 Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Napisano 12 Kwiecień 2004 Jak napisałem wcześniej wybrałem SERIĘ Rutus, bo z tego co widać na forum jest to jedna z lepszych odkrywek na monety itp. za dość konkurencyjną cenę. PROBLEM polega na wyborze pomiędzy First i First +. Czy First + jest wart 1200 peelenów i czy w jakiś zasadniczy (tłumaczący taką cenę} sposób różni się od poprzednika?PozdrawiamOlo
pink Napisano 21 Kwiecień 2004 Napisano 21 Kwiecień 2004 mam Rutus First do tego co chcesz jest dobry
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.