Tominew Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 Niedawno znalazłem 2 nieśmiertelniki, czy może mi ktoś pomóc je rozszyfrować?Jedna to połówka a drugi jest cały i był znaleziony przy niemieckim żołnierzu1. FL.AUSB.REGT.42 2.REKR.KP. (z jakiej dywizji?)2. N.Z.A.R.9 (z jakiej dywizji?)
Tominew Napisano 8 Kwiecień 2004 Autor Napisano 8 Kwiecień 2004 Aha i jeszcze jeden bardzo dziwny niesmiertelnik 268SS 19.00 KW. ZM. 702
Tominew Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 Czy nikt nie wie co jest na tych blaszkach???? Może macie jakąś stronke www?
Monsun Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam,to pierwsze to:2 Rekrutationskompanie des 1 Batallions des 42 Flakausbildungsregimentes czyli:2 komania rekrutacyjna 1 batalionu 42 pułku szkolnego obrony przeciwlotniczejMam nadzieję, że się nigdzie nie pomyliłem. W razie czego proszę o korektęPozdrMarcin
Monsun Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Co do nieśmiertelnika SS, to niestety nie mam pojęcia.Poczekaj, może ktoś Ci jeszcze pomoże.PozdrMarcin
Tominew Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 A ten drugi, zależy mi na nim bo razem z nim był żołnierz!!!!1
kudlaty Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 WitamTen pierwszy to nie pułk obrony przeciwlotniczej a Fliger ausbildung regiment - lotniczy pułk szkoleniowy - wchodziły one w skład dywizji polowych luftwaffe. Kompania rekrutów oczywiście
kudlaty Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 drugi to nachrichtenzug artillerie- regiment 9 czyli łączność z 9 pułku artylerii ale dywizje to musisz sobie poszukać chyba najlepiej na : http://www.feldgrau.com/ co do ss to zaraz napisze :-)
kudlaty Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 hmmz ss to nie jestem pewienkampfwagen (lub kraftwagen) zugmaschine (???) Jak bys mógł to daj skan będzie łatwiej go rozszyfrować :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.