profos Napisano 3 Maj 2018 Autor Share Napisano 3 Maj 2018 Wymieniał ktoś już kabel w cewce od wykrywacza minelab sovereign? Stary kabel jest popękany i za krótki, a nie wiem jakiego zamiennika użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 3 Maj 2018 Share Napisano 3 Maj 2018 z tego co pamiętam 5 żyłowy 1 mm starczy czyli 5x1mm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 3 Maj 2018 Autor Share Napisano 3 Maj 2018 Kabel ma cztery żyły. Parę lat temu przerwał się przy cewce i przy naprawie musiałem go trochę skrócić. Po naprawie wszystko działa ok, ale mam wrażenie, że oryginalny kabel jest marnej jakości, izolacja na żyłach pęka. Na fotce z czasu naprawy dobrze to widać. Poza tym brakuje tych kilkunastu czy kilkudziesięciu centymetrów bo noszę puszkę z elektroniką na szyi. Dlatego chciałbym wymienić kabel na inny dłuższy. Stąd moje pytanie, jaki kabel zastosować, może ma ktoś jakieś doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 Ja mam coś w klamotach po mojej sovie tylko musiałbym poszukać (osłona - nie wiem czy nie popękana miałem gdzieś zapasową).Kabel musi być dobrej jakości sama wymiana na inny może rozjechać cewkę, tak upraszczając.Trzeba od spodu rozłupać aby dostać się do miejsca w którym przylutuje się przewody.Google powinno coś pomóc, albo dać do np. Proscana = najpewniejsza opcja.Jeszcze jeden forumowicz tu naprawiał cewki minelabów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 http://www.treasurenet.com/forums/service-repair/380466-minelab-excalbur-1000-cracked-coil-feed-cable.htmlTu coś piszą o zamienniku kabla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 4 Maj 2018 Share Napisano 4 Maj 2018 http://www.findmall.com/read.php?21,2159631,2159898Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:38 05-05-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.