Dundee Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Witajcie Przyjaciele,Szukam informacji na temat lokacji pewnych jednostek (ciut przed wrzesniem '39)konkretnie:327 p.piechoty (stacjonowal w Pisarzowicach)372 p.piechoty (stacjonowal w Swiebiu)444 p.piechoty (stacjonowal w Strzelcach Opolskich)239 p.altyl. (stacjonowal w Mosznej)Mam tylko miejscowosci ..niestety niewiele mi to pomogloPo wlasnozrecznym" rozpoznaniu stwierdzilem, ze w wiekszoscimalych miejscowosci sa dzisiejsze powiedzmy-PGR'y, ale ich budowa sugeruje czasy przedwojenne. Lasy w kolo czyste ...wniosek nasuwa sie jedenwojsko przed wejsciem na Slask stacjonowalo wlasnie w tych budynkach (nie do sforsowania na dzien dzisiejszy bo aktywne")w koncu przed wojna to bylo za granica :(Tylko, ze to moje gdybanie niepoparte niczym poza rozpoznaniem z piszczalka i zimnym wzrokiem pracownikow zakladow.Chcialbym troszke poszperac na tych terenach a brakuje mi wrecz wszystkiego :( posiadam pare map topo z 84-ego i to wszysko.Czy ktos z szanownych Kolegow moglby mnie troszke nakierowac jakas mapa z okolic 39-ego (rejon Toszek, Strzelce Opolskie) badz innymi informacjami...z gory (i dolu) dziekuje Darz dol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.