Bolek11 Napisano 5 Październik 2017 Autor Napisano 5 Październik 2017 Witam. W moich rękach już od jakiegoś czasu są hełm m40 i klamry. Jednak nie jestem ekspertem w konserwacji i chciałbym sie dowiedzieć jak zrobić to profesjonalnie raz a dobrze, poniżej zdjęcia hełmu i klamr
Bolek11 Napisano 5 Październik 2017 Autor Napisano 5 Październik 2017 Hełm nie był dotychczas niczym konserwowany
Bolek11 Napisano 5 Październik 2017 Autor Napisano 5 Październik 2017 Klamry są tylko zabezpieczone parafiną do czasu aż nie zabiorę się za nie profesjonalnie
Bolek11 Napisano 5 Październik 2017 Autor Napisano 5 Październik 2017 zarówno hełm jak i klamry będa trzymane na wystawce przez długi czas, z racji tego chciałbym się dowiedzieć jak je dobrze zakonserwować, pozdrawiam
torba5 Napisano 6 Październik 2017 Napisano 6 Październik 2017 nie chcę być złym prorokiem ,ale ten hełm nie wygląda na oryginał
herrmateuss Napisano 3 Styczeń 2018 Napisano 3 Styczeń 2018 Ja też nie chce być zlym prorokiem ale ten hełm to chyba znana mi stara przerobka hełmu BGS z czeskim fasunkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.