Skocz do zawartości

Torba do plecaka szturowego.

Gość Obergefreiter Willi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę. Od dłuższego czasu poszukuję trzeciej części do plecaka szturmowego. Chodzi mi dokładnie o tzw. beutel zum gefechtsgepack, mocowany pod celtą. Widziałem trochę rysunków (np. w Niemieckim ekwipunku bojowym"), kilka zdjęć, jednak nigdzie nie ma możliwości aby go nabyć. Nawet hero tego nie robi, bo nie mają wzorca. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje, fotki, wymiary itp. Torba z pewnością będzie praktyczna i razem z menażką i celtą będzie stanowiła komplet do szturma".

Pozdrawiam
Obergefreiter Willi

Takie torby nazywane też ''plecakami bojowymi'' lub szturmowymi widziałem kilka razy na EBAY w usa było tam kilka replik oraz jeden oryginał za sporą cenę !!! Aż dziw bierze iż miliony takich plecaków wyprodukowano w czasie wojny, a do dzisiaj tak mało sie tego spotyka lub prawie wcale !!!!

Dzięki serdeczne za info o stronce. Rzeczywiście jest tam sporo ciekawych zdjęć, w tym tego, czego szukam. Z pewnością się przydadzą.
A co do szturma" (piszę skrótem) to rzeczywiście wyprodukowano ich bardzo dużo. Natomiast repliki można już kupić. Swoją sam nabyłem w styczniu w Łodzi. Kopia jest czeska i prezentuje się rewelacyjnie. Razem z menażką i celtą stanowi wyjściowy" element wyposażenia !!! Prezentuje się naprawdę ciekawie. Jeszcze tylko to torba ... . No ale cóż, może z tych fotek da się coś wyciągnąć i choćby a oko" coś uszyć.

Pozdrawiam
Willi

Witam
Nabycie takiej torby to nie jest wielki problem i nie trzeba szukać na ebay czy usa :-) na giełdzie we wrocławiu ostatnio widziałem takie (i to kilka) za 200 zl szt. fakt że duzo ale to zadka sprawa dość.
Pozdrawiam Mateusz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie