Torrez91 Napisano 15 Maj 2017 Autor Share Napisano 15 Maj 2017 Witam!Mam monetę a właściwie jej część i mały odłamek :>Moneta srebrna z jednej strony widoczna korona z dwoma krzyzami w srodku i cos jakby kwiatem lub gwiazda pod spodem, z drugiej strony jest chyba orzeł, napisów nie jestem w stanie odczytać.Wydaje mi sie ze jest to półgrosz W.Jagiełły ale do konca nie jestem pewien :)Prosze o pomoc w identyfikacji tej monety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrez91 Napisano 15 Maj 2017 Autor Share Napisano 15 Maj 2017 zdj2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torrez91 Napisano 15 Maj 2017 Autor Share Napisano 15 Maj 2017 zdj3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafi12 Napisano 15 Maj 2017 Share Napisano 15 Maj 2017 Jan I Olbracht 1492-1501, półgrosz koronny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.