Skocz do zawartości

Proszę o radę.

West68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, mam pytanko mam zamiar kupić wykrywacz do przede wszystkim monet i innych drobiazgów.
Może ktoś mi doradzi z czego wybrać : Dukat22,Rutus First Plus, Bonunty hunter tracker. Pozdrawiam i z góry dzięki.
Napisano
Witam
Od zeszłego roku jestem posiadaczem wykrywacza Tesoro Tejon
a mój Ojciec ( emeryt ) Tesoro Silver Mikro Max .
Na monety i drobne przedmioty są rewelacyjne , mamy też
wykrywacze krajowej produkcji (nie wymienię jakie ze względu na duży szum ,który szybko by się pojawił )ale
zostają daleko w tyle . Dla przykładu : w miejscu gdzie
krajowym wyciągałem ok. 5 przedmiotów (kolor)w ciągu
godziny , Tesorem wyciągam ok. 20 ( taka sama średnica
cewki). Po tych skromnych doświadczeniach którymi się
podzieliłem wybór pozostawiam zainteresowanym .
Pozdrawiam
sl15 - Szczecin
Napisano
Witam
Tesoro Tejon - 2800 Pln , Tesoro Silver Mikro Max - ok.1400 Pln .Jak wynika z ceny Silver jest prostszy a jego główną zaletą jest to ,że nie trzeba bawić się w strojenie gruntu . Wszystkie modele możesz obejrzeć na stronie : www.tesoro.com a szczegółowe pytania kieruj do Reneda , jego namiary są na w/w stronie .
Powodzenia
sl15 - Szczecin
Napisano
Dodam jeszcze ,że Silver ma b.mały pobór prądu (jedna bateria 9V ), od początku sezonu kilka długich wypadów i wszystko ok. Jest to w/g mnie b. ważna zaleta sprzętu .
sl15 - Szczecin
Napisano
Witam i mam kilka pytań do sl15!
Czy Tesoro Tejon posiada identyfikację tonalną, tzn. inny jest np. sygnał dla miedzi, a inny dla srebra?
Jak wygląda zasięg w gruncie w porównaniu z modelem Silver?
Jak jest z zasięgiem na militaria - czy łapie większe żelastwo i jak głęboko?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje:-)
Pozdrawiam
SZZ
Napisano
W/g mnie wyrażnie słychać różnicę , jest to kwestia kilku znalezisk i przyswojenia sobie sprzętu (bez słuchawek ani rusz ). Co do zasięgu jest on z pewnością większy ale nie potrafię jednak podać dokładnie o ile . Może za jakiś czas będę w stanie to ocenić jednak obecnie skupiony jestem na swoim kopaniu a nie ojca (patrząc na dołki to są podobne).
Jeżeli chodzi o militaria to niewiele mogę powiedzieć bo kupiłem w/w wykrywacz na drobne przedmioty i takich szukam ( głownie pola ). Zdarzało mi się jednak włączyć go na All metal" i np.kawałek końcówki od lemiesza leżał na ok. 50 cm .
Pozdrawiam
sl15 - Szczecin
Napisano
Jak napisałem wyżej na stronie Tesoro są namiary na przedstawicieli w różnych krajach w Polsce też .
sl15
Napisano
Osobiście też polecam Tesoro - na początek kup coś prostrzego np. silver micro max ( jak się nie mylnołem ),
prosta wykrywka bez bajerów typu włącz i pracuj w sam raz na początek o dobrym zasięgu i dyskryminacji.
Napisano
Własnie jestem po rozmowie z przedstawicielem w Polsce i na poczatek bedzie to model tanszy silwer max .Dzieki za
iformacje
  • 3 weeks later...
Napisano
Do SL15...
Jakiego typu słuchawki poleciłbyś do Silvera? Czym muszą się charakteryzować, jakie mieć parametry?
PS. Jeśli dobrze czytam między wierszami to SL15 jesteś osobą ze Szczecina, z którą ostatnio kilkakrotnie rozmawiałem o wykrywaczach i który polecił mi Silvera...skutecznie bo kupiłem go w sobotę...póki co zaś uczę się...jego obsługi
Pozdrawiam Vincent
  • 1 year later...
Napisano
cześć wszystkim.
mam mały problem , otóż chodzi mi o to jaki powinienem kupić wykrywacz i gdzie 9 producent ) jeżeli dysponuję kwotą 700 zł.Wiem że na forum już sporo razy poruszano ten temat ale ostatnie wpisy są chyba sprzed roku a wtym czasie sporo się zmieniło jeżeli chodzi o budowę i ceny wykrywaczy .Chciałbym szukać nim wszystkiego tzn : monety, klamry,łuski ,broń,po prostu wszystko.z góry dzięki za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie