West68 Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Napisano 5 Kwiecień 2004 Witam, mam pytanko mam zamiar kupić wykrywacz do przede wszystkim monet i innych drobiazgów.Może ktoś mi doradzi z czego wybrać : Dukat22,Rutus First Plus, Bonunty hunter tracker. Pozdrawiam i z góry dzięki.
sl15 Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 WitamOd zeszłego roku jestem posiadaczem wykrywacza Tesoro Tejona mój Ojciec ( emeryt ) Tesoro Silver Mikro Max . Na monety i drobne przedmioty są rewelacyjne , mamy teżwykrywacze krajowej produkcji (nie wymienię jakie ze względu na duży szum ,który szybko by się pojawił )alezostają daleko w tyle . Dla przykładu : w miejscu gdziekrajowym wyciągałem ok. 5 przedmiotów (kolor)w ciągugodziny , Tesorem wyciągam ok. 20 ( taka sama średnicacewki). Po tych skromnych doświadczeniach którymi siępodzieliłem wybór pozostawiam zainteresowanym .Pozdrawiamsl15 - Szczecin
West68 Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Napisano 5 Kwiecień 2004 dzieki za radę jakie sa ceny tego wykrywacza i gdzie mozna go nabyć
shadee Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 West68 zacznijmy od tego jaką kasą dysponujesz i czy chcesz kupić nowy czy używany wykrywacz.
West68 Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Napisano 5 Kwiecień 2004 tak do 1500 ,a czy nowy czy uzywany to nie wiem.
sl15 Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 WitamTesoro Tejon - 2800 Pln , Tesoro Silver Mikro Max - ok.1400 Pln .Jak wynika z ceny Silver jest prostszy a jego główną zaletą jest to ,że nie trzeba bawić się w strojenie gruntu . Wszystkie modele możesz obejrzeć na stronie : www.tesoro.com a szczegółowe pytania kieruj do Reneda , jego namiary są na w/w stronie .Powodzeniasl15 - Szczecin
sl15 Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Dodam jeszcze ,że Silver ma b.mały pobór prądu (jedna bateria 9V ), od początku sezonu kilka długich wypadów i wszystko ok. Jest to w/g mnie b. ważna zaleta sprzętu .sl15 - Szczecin
SZZ Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Witam i mam kilka pytań do sl15!Czy Tesoro Tejon posiada identyfikację tonalną, tzn. inny jest np. sygnał dla miedzi, a inny dla srebra?Jak wygląda zasięg w gruncie w porównaniu z modelem Silver?Jak jest z zasięgiem na militaria - czy łapie większe żelastwo i jak głęboko?Będę wdzięczny za wszelkie informacje:-)PozdrawiamSZZ
sl15 Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 W/g mnie wyrażnie słychać różnicę , jest to kwestia kilku znalezisk i przyswojenia sobie sprzętu (bez słuchawek ani rusz ). Co do zasięgu jest on z pewnością większy ale nie potrafię jednak podać dokładnie o ile . Może za jakiś czas będę w stanie to ocenić jednak obecnie skupiony jestem na swoim kopaniu a nie ojca (patrząc na dołki to są podobne).Jeżeli chodzi o militaria to niewiele mogę powiedzieć bo kupiłem w/w wykrywacz na drobne przedmioty i takich szukam ( głownie pola ). Zdarzało mi się jednak włączyć go na All metal" i np.kawałek końcówki od lemiesza leżał na ok. 50 cm . Pozdrawiamsl15 - Szczecin
West68 Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Napisano 5 Kwiecień 2004 A gdzie w Polsce mozna nabyć ten wykrywacz?
sl15 Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Jak napisałem wyżej na stronie Tesoro są namiary na przedstawicieli w różnych krajach w Polsce też .sl15
shadee Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Osobiście też polecam Tesoro - na początek kup coś prostrzego np. silver micro max ( jak się nie mylnołem ), prosta wykrywka bez bajerów typu włącz i pracuj w sam raz na początek o dobrym zasięgu i dyskryminacji.
West68 Napisano 5 Kwiecień 2004 Autor Napisano 5 Kwiecień 2004 Własnie jestem po rozmowie z przedstawicielem w Polsce i na poczatek bedzie to model tanszy silwer max .Dzieki za iformacje
Vincent Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 Do SL15...Jakiego typu słuchawki poleciłbyś do Silvera? Czym muszą się charakteryzować, jakie mieć parametry?PS. Jeśli dobrze czytam między wierszami to SL15 jesteś osobą ze Szczecina, z którą ostatnio kilkakrotnie rozmawiałem o wykrywaczach i który polecił mi Silvera...skutecznie bo kupiłem go w sobotę...póki co zaś uczę się...jego obsługiPozdrawiam Vincent
sl15 Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 Do Vincent-aDługo opowiadać (pisać) , pogadamy jak się zobaczymy.
krzyżak Napisano 28 Kwiecień 2005 Napisano 28 Kwiecień 2005 cześć wszystkim.mam mały problem , otóż chodzi mi o to jaki powinienem kupić wykrywacz i gdzie 9 producent ) jeżeli dysponuję kwotą 700 zł.Wiem że na forum już sporo razy poruszano ten temat ale ostatnie wpisy są chyba sprzed roku a wtym czasie sporo się zmieniło jeżeli chodzi o budowę i ceny wykrywaczy .Chciałbym szukać nim wszystkiego tzn : monety, klamry,łuski ,broń,po prostu wszystko.z góry dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.