pawko2233 Napisano 19 Marzec 2017 Autor Napisano 19 Marzec 2017 Witam.Wczoraj otrzymałem paczkę z monetami i w nich trafiła mi się jedna dość zniszczona ale i wiekowa moneta.Niestety ciężko jest mi ją rozpoznać dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was. Możliwe, że pochodzi z USA ale nie jestem pewien.Wydaje mi się że jest to moneta z brązu, grubość 1 mm, średnica 24 mm.Awers:głowa (chyba mężczyzny) zwrócona w lewokropkowane koło dookoła głowy, a w nim napisynapisy tyle co rozpoznałemdata pod głowa 183.litery które dało się rozpoznać: ...NA... RE Rrewers:wydaje mi się że jest to orzeł taki jak na monetach USA z tym że głowę ma zwróconą w prawą stronę.skrzydła również są odwrotniepod nim z prawej strony widać dwie strzały skierowane w prawy-dół, z lewej jedna idąca poziomo w lewokropkowane koło oraz rozpoznane literypod orłem idące od lewej do prawej : ...ENTnad orłem od lewej do prawej: ...E... ...E kropka między napisami FRA... ISJeżeli jest taka potrzeba dodam zdjęcie lub skan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.