pawko2233 Napisano 19 Marzec 2017 Autor Share Napisano 19 Marzec 2017 Witam.Wczoraj otrzymałem paczkę z monetami i w nich trafiła mi się jedna dość zniszczona ale i wiekowa moneta.Niestety ciężko jest mi ją rozpoznać dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was. Możliwe, że pochodzi z USA ale nie jestem pewien.Wydaje mi się że jest to moneta z brązu, grubość 1 mm, średnica 24 mm.Awers:głowa (chyba mężczyzny) zwrócona w lewokropkowane koło dookoła głowy, a w nim napisynapisy tyle co rozpoznałemdata pod głowa 183.litery które dało się rozpoznać: ...NA... RE Rrewers:wydaje mi się że jest to orzeł taki jak na monetach USA z tym że głowę ma zwróconą w prawą stronę.skrzydła również są odwrotniepod nim z prawej strony widać dwie strzały skierowane w prawy-dół, z lewej jedna idąca poziomo w lewokropkowane koło oraz rozpoznane literypod orłem idące od lewej do prawej : ...ENTnad orłem od lewej do prawej: ...E... ...E kropka między napisami FRA... ISJeżeli jest taka potrzeba dodam zdjęcie lub skan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.