sierżant Bączek Napisano 29 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2016 Witam. mam pytanko dotyczące cewki Detech 13. Otóz kupiłem cewke 13 która pracowała na tekneticsie T2 i załozyłem ja do omegi 8000 ale na niej wykrywka całkowicie slepa niestabilna i praktycznie nie do ustawienia. czy ta cewka nie nadaje sie do omegi? jeżeli tak to jak ja ustawic. z góry dzieki. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emisoo Napisano 29 Grudzień 2016 Share Napisano 29 Grudzień 2016 Nie pasuje można popsuć wykrywacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 30 Grudzień 2016 Share Napisano 30 Grudzień 2016 Jeśli kupiłeś ją specjalnie do Omegi to radzę zwrócić jeśli jest taka możliwość i poczytać trochę o częstotliwościach na jakich pracują poszczególne wykrywacze a następnie kupować cewkę dedykowaną do danego modelu i o odpowiedniej częstotliwości pracy. T2 to 13 kHz a Omega to 7,8 kHz (Alpha, Delta, Gamma, Eurotek ,Eurotek Pro także ) i nic nie pomoże w tym przypadku - nie będzie to współpracować...pomimo tego, że oba to Tekneticsy.Jak pisał emisoo - można uszkodzić sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierżant Bączek Napisano 30 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2016 Szybka decyzja, pośpiech i tak wyszło. wielkie dzieki za odpowiedź. spróbuje sprzedać ta cewke i kupie detecha dedykowanego do omegi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.