Skocz do zawartości

white`s 5900 di pro sl na monety czy na militaria

Gość bibul niezalogowany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam małe pytanko do posiadaczy white`s-ów 5900 di pro sl!!! Interesuje mnie uniwersalność tego rodzaju wykrywacza !! Czy jest to sprzet dobry na militaria czy na monety??? Na przykład czy równie dobrze jak hs3 ściagnie chełm z głebokości ??? Cz jest on raczej na kolorowe metale i tkie rzeczy jak chełmy eliminuje!!!! Najbardziej interesuje mnie funkcjonalność z cewką deep scan 950??? Czy jest to cewka dobra na militaria???? Czy ten sprzet wogóle jest porównywalny do hs3????
Napisano
Nie wiem jak zinterpretować to co napisałeś ale ok!!!
:) :( :) :(
Może jakiś wiekszy opis np o tym czy lepszy na militaria z sondą deep scan 950 czy na monetki????
Napisano
Bibul, zadałeś takie pytanie, że niech Pan Bóg zabroni! Pierwsza reakcja to drobna złośliwość, ale po przemyśleniu - nie miałem racji. Przepraszam.
HS-3 i W5900 różnią się diametralnie ponieważ znajdują się na dwu przeciwległych biegunach. Jeśli idzie o elektronikę to na jeden 5900 trzeba by ok. 5 HS-ów. Już to, powinno Ci coś mówić. Moim zdaniem jest to najlepszy klasyczny analogowy detektor na świecie. Jest absolutnie uniwersalny. Ma tryb All metal (statyczny z funkcją SAT (automatyka) lub bez), dyskryminację typu TR (stat), dyskryminację typu GEB (dynam), Filtr kamieni, wskaźnik przewodności obiektów itd. Jak widzisz można szukać wszystkiego i wszędzie. Detektor jest wymagający wobec użytkownika, ale jeśli go zrozumiesz zarówno militaria jak i monety są Twoje. Testy dla monet w powietrzu na stronie Dark'a, a jeśli interesują Cie większe przedmioty napisz do mnie mrand@poczta.onet.pl , przyślę i takie testy. Pozdrawiam
Mrand mrand@poczta.onet.pl
Napisano
Witam!
Mrand, może opublikuj te testy tutaj.
Temat jest ciekawy...
Skoro chodzisz z 5900" to na pewno masz wiele uwag n/t tego sprzętu, rozumiem że pozytywnych :-)
Co do HS-3 to jest to rzeczywiście niższa liga, ale jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma...
Pozdrawiam!
Zwierzak

Napisano
Ponieważ White's 5900 jest wyjątkowo zacnym detektorem mam zamiar opublikować na mojej stronie www.detektor.w.pl obszerniejszy raport na jego temat. W krótkich zdawkowych uwagach trudno w sposób właściwy opisać ten wykrywacz. Cierpliwości. Pozdrawiam
Mrand

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie