Raciuch Napisano 20 Listopad 2016 Autor Share Napisano 20 Listopad 2016 Jestem Sołtysem wsi Ostrowo znajdującej się w województwie pomorskim powiat pucki. Na początku roku ogłosiłem konkurs pn. Sołectwo Ostrowo na starej fotografii". Przy okazji od jednego z mieszkańców dowiedziałem się że w małym zagajniku widziano kiedyś krąg kamienny (do dziś widoczny 1 kamień).Na początku nie wierzyłem ale poszedłem z tym mieszkańcem i odkopalismy razem 4 dodatkowe kamienie. Były one w równej odległości od kamienia centralnego. Sprawę zgłosiłem lokalnemu muzeum ale pozostało bez odzewu. Działka na której znajduje się znalezisko jest gminna, a że Burmistrz jest miłośnikiem historii więc nie widzi przeszkód dokonywania prac na tym terenie.W związku z powyższym prosiłbym jakąś osobę posiadającą georadar o kontakt w celu potwierdzenia czy faktycznie jest tam pod ziemią cały krąg. Nie chce wszystkiego kopać Łopata aby nie zniszczyć stanowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.