burgund Napisano 3 Kwiecień 2004 Autor Napisano 3 Kwiecień 2004 widziałem dzisiaj wykrywkę o nazwie rutus, mikroprocesorowy.był on dynamiczny.Podobno jego cena to około 600zł.Na monety w sam raz.jezeli ktoś wie jaki to mógl być model,gdzie można kupić i co to może byc warte to proszę o napisanie.
stec Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Witam. Z tego co zaobserwowałem śledząc wątki na tym i innych forach. To Rutus+, HS-3(Smętek) i wykrywacz Bartek-2 są wykrywaczami, które cieszą się największym zainteresowaniem wśród poszukiwaczy w naszym(ubogim) kraju. Ich cena jest przystępna, a parametry nie odbiegają zbytnio od zachodnich konstrukcji, a nawet słyszałem że są lepsze w porównaniu z wykrywaczami w tej kategori cenowej. Proszę się nie sugerować kolejnością w jakiej wymieniłem te wykrywacze! Należłoby przeczytać parę wątków na tym i innych forach, aby samemu wybrać sobie wykrywacz który spełniałby Wasze oczekiwania w tej kategori cenowej. Pozdrawiam!STEC
Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Klasyczny przykład tego, do czego można doprowadzić zgiełkiem reklamowym i szumem informacyjnym. Mam porównanie wymienionych trzech wykrywaczy i trzech nie wymienionych (mówimy o polskich). O dwóch z tej drugiej trójki to może lepiej nie wspominać, ale ten trzeci jest wyraźnie lepszy od dwóch z pierwszej trójki. Trzeci z pierwszej trójki ma nieznacznie od niego lepszy zasięg, ale dla odmiany jest znacznie mniej funkcjonalny. Nie dam się pociągnąć za język i nie wymienię żadnej nazwy, bo zaraz rozpoczną się krucjaty. Człowiek ma po to głowę żeby myśleć, albo używać Head & Shoulders.
Gość Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 WitamRutus jest dobrą piszczałką dla osób z mniej zasobnymi portfelami..choć jedo nowsza wersja o nazwie RUTUS First Plus jest juz można rzec godna polecenia z uwagi na dobre parametry i przystępną cene..sam takiego urzywam i muszę przyznać że nie mogę nażekać na razie na niego.Ostatnio wykopałem kilka monet między innymi dość cienkich i o nie najwiekszych parametrach z gółębokości około 25 cm. tak więc da się nim szukać i militariów i monet. Jak chciałbyś csię dowuiedzieć czegoś więcej to skontaktuj sie z gościem.rutus_wawa@wp.pl a on napewno udzieli ci więcej informacji, a wrazie jak byś chciał to moze ci taki, zaprezentować na żywo, i sprzedać.
kryst76 Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 #$@%^&!)(*. mozesz napisac mi na meila jaki wykrywacz masz na mysli ?? wlasnie chce kupic jakis niedrogi wykrywacz i jak narazie jestem zdecydowany na rutusa + i chcialbym wiedziec jaki wykrywacz jest duzo lepszy zaznaczam ze interesuja mnie monetypozdrawiam
Gość Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Na skróty: jeżeli ma być tanio i na monetki to weź 1sta. Jeżeli nie musi być całkiem tanio albo nie tylko na monetki to już nie. Jeżeli masz 1250 na + to możesz je wydać lepiej. Popatrz sobie na BH.
Gość Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Zapomniałem zaznaczyć: to tylko moje prywatne zdanie i każdy ma prawo mieć zupełnie inne. Nie będę w tym zakresie prowadził sporu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.