benekpe Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 Na jakiej czułości Ci się wzbudza?Ja w swoim GM5 miałem wszystkie 3 cewki spider - 5,9 i 12 cali - mój egzemplarz był mega stabilny. Z cewką DeTech SEF 10x12 chodziłem na max czułości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 25 Październik 2016 Autor Share Napisano 25 Październik 2016 Jeśli cewka podczas przemiatania o nic nie trąca , to jest mega stabilny ( czułość 28 to standard a nawet czasem uda się podkręcić do 30 ) Problem pojawia się w momencie gdy cewka o coś zahaczy - krótki sygnał. Gałązki, patyczki, bryłki ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 To dziwne - mój egzemplarz na wszystkich cewkach był bardzo stabilny. Dopiero dosyć mocne trącanie o badyle po kukurydzy dawało fałszywe dźwięki - szorowanie po trawie, chaszczach nie powodowało niestabilności pracy. A zmniejsz jeszcze czułość i sprawdź czy stanie się mniej wrażliwy na trącanie.Ogólnie cewki spider są najbardziej stabilne ze wszystkich. W GM4 bywało z tym różnie - on był wrażliwy na trącanie przypadkowe - tak samo CK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.