marguz2 Napisano 6 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2016 Witam, to, że jest to order gwiazdy czerwonej to wiem, mam pytanie jednak gdyż nie znam rosyjskiego, czy jest możliwość ustalenia mniej więcej daty produkcji/nadania po numerze? Z tego co wyczytałem na stronach polskich ogromna część została wyprodukowana w czasie/po II wojnie światowej, a wybito ich łącznie 3 800 000, te ze zdjęcia posiadają nr: 406 350 i 616 833 oba z tego samego źródła, może ma ktoś więcej informacji w języku polskim na temat tych orderów?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosin24 Napisano 6 Lipiec 2016 Share Napisano 6 Lipiec 2016 Oba ordery pochodzą z okresu 1942 r. jednak dokładnego miesiąca i kto je dostał nie jestem w stanie określić ,ponieważ trzeba by było tego poszukać w archiwach rosyjskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosin24 Napisano 6 Lipiec 2016 Share Napisano 6 Lipiec 2016 Oba ordery pochodzą z okresu 1944 r. jednak dokładnego miesiąca i kto je dostał nie jestem w stanie określić ,ponieważ trzeba by było tego poszukać w archiwach rosyjskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marguz2 Napisano 6 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2016 Dzięki za odpowiedź, tak jak pisałem, znalezione obok siebie, eh ten niedosyt informacji :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.