albatros99999 Napisano 10 Maj 2016 Autor Share Napisano 10 Maj 2016 Witam, na pograniczu województw mazowieckiego i świętokrzyskiego znalazłem guziczek ze zdjęcia-pozłacany, z tyłu producent:F.Biertumpfel ul.Senatorska. Poczytałem już o tym panu,który wyrabiał w XIXw guziki w Warszawie, przejrzałem na stronce z guzikami 140 jego guzików ale nie znalazłem nigdzie z takim herbem. Jeśli ktoś mógłby pomóc w zidentyfikowaniu to był bym wdzięczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 http://www.kolo-naleczow.pl/odmiany.htmlzdravim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albatros99999 Napisano 10 Maj 2016 Autor Share Napisano 10 Maj 2016 Dzięki wielkie kolego, myślę że najbardziej podobny do herbu Nałęcz IV. Teraz się będę zastanawiał co gość robił w tych stronach :D Dzięki jeszcze raz, myślę, że temat można zamknąć. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albatros99999 Napisano 10 Maj 2016 Autor Share Napisano 10 Maj 2016 Poczytałem i dam sobie odpowiedziałem. Dla ciekawych-do herbu Nałęcz należeli min Małachowscy-właściciele min Końskich i kilku pobliskich wsi (jest też Nałęczów - ok 5km od znalezienia guzika). Ot i po zagadce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.