Joorkan Napisano 8 Maj 2016 Autor Share Napisano 8 Maj 2016 Witam,wpadła mi taka plomba i zastanawia mnie jakie jest jej datowanie. Wpadały mi plomby z Aleksandrowa Kujawskiego pisane cyrylicą, ale na tej jest napisane ALEXANDRÓW", w jakim okresie tak pisano, w XX-leciu międzywojennym?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 9 Maj 2016 Share Napisano 9 Maj 2016 Czasy Rosji Carskiej-wskazuje na to fragment skrótu DŻW(W)-Droga Żelazna Warszawsko Wiedeńska.Linia przez Aleksandrów Kujawski została oddana do użytku w 1862-tuż przed Powstaniem Styczniowym-jeszcze wtedy w Królestwie Polskim można było używać języka polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joorkan Napisano 9 Maj 2016 Autor Share Napisano 9 Maj 2016 Rozumiem, dzięki za odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.