RESTY Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Napisano 3 Kwiecień 2016 Piątek, 29 kwietnia 2016 r.:Zamek Czocha: nocne zwiedzanie Zamku animowane przez grupy rekonstrukcyjne.Sobota, 30 kwietnia 2016 r.:Kowary: potyczka amerykańsko-niemiecka w centrum miasta.Lubawka: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk amerykańskich na granicy z Czechami.Zaclerz (Czechy): otwarte muzeum techniki wojskowej w centrum miasta.Karpacz: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk polskich i radzieckich w centrum miasta.Bukówka: pokaz militarny.Zamek Czocha: nocne zwiedzanie Zamku animowane przez grupy rekonstrukcyjne.Niedziela, 1 maja 2016 r.:Kamienna Góra: defilada uczestników Rajdu ulicami miasta.Kamienna Góra: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk amerykańskich, radzieckich, polskich oraz niemieckich nad Zalewem (czołgi, samolot i większość pojazdów uczestniczących w Rajdzie).Kamienna Góra: otwarte muzeum techniki wojskowej – miasteczko historyczne nad Zalewem.Poniedziałek, 2 maja 2016 r.:Kamienna Góra: przemarsz drużyn uczestniczących w I Międzynarodowych Mistrzostwach Sportowych Grup Rekonstrukcji Historycznej ulicami miasta.Kamienna Góra: zawody sportowe rekonstruktorów nad Zalewem.Krzeszów: otwarte muzeum techniki wojskowej.Bolków: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk polskich i radzieckich.Wtorek, 3 maja 2016 r.:Jelenia Góra: defilada uczestników Rajdu ulicami miasta.Jelenia Góra: piknik historyczno-lotniczy na lotnisku AeroklubuJeleniogórskiego, w tym prezentacja oryginalnych samolotów z okresu II wojny światowej.Szczegółowe informacje na temat historycznej i sprzętowej części RajduArado dostępne są pod numerem telefonu:512 481 493 (dr Łukasz Gładysiak, Komitet Organizacyjny Rajdu Arado 2016).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.