RESTY Napisano 3 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Piątek, 29 kwietnia 2016 r.:Zamek Czocha: nocne zwiedzanie Zamku animowane przez grupy rekonstrukcyjne.Sobota, 30 kwietnia 2016 r.:Kowary: potyczka amerykańsko-niemiecka w centrum miasta.Lubawka: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk amerykańskich na granicy z Czechami.Zaclerz (Czechy): otwarte muzeum techniki wojskowej w centrum miasta.Karpacz: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk polskich i radzieckich w centrum miasta.Bukówka: pokaz militarny.Zamek Czocha: nocne zwiedzanie Zamku animowane przez grupy rekonstrukcyjne.Niedziela, 1 maja 2016 r.:Kamienna Góra: defilada uczestników Rajdu ulicami miasta.Kamienna Góra: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk amerykańskich, radzieckich, polskich oraz niemieckich nad Zalewem (czołgi, samolot i większość pojazdów uczestniczących w Rajdzie).Kamienna Góra: otwarte muzeum techniki wojskowej – miasteczko historyczne nad Zalewem.Poniedziałek, 2 maja 2016 r.:Kamienna Góra: przemarsz drużyn uczestniczących w I Międzynarodowych Mistrzostwach Sportowych Grup Rekonstrukcji Historycznej ulicami miasta.Kamienna Góra: zawody sportowe rekonstruktorów nad Zalewem.Krzeszów: otwarte muzeum techniki wojskowej.Bolków: inscenizacja historyczna z udziałem wojsk polskich i radzieckich.Wtorek, 3 maja 2016 r.:Jelenia Góra: defilada uczestników Rajdu ulicami miasta.Jelenia Góra: piknik historyczno-lotniczy na lotnisku AeroklubuJeleniogórskiego, w tym prezentacja oryginalnych samolotów z okresu II wojny światowej.Szczegółowe informacje na temat historycznej i sprzętowej części RajduArado dostępne są pod numerem telefonu:512 481 493 (dr Łukasz Gładysiak, Komitet Organizacyjny Rajdu Arado 2016). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.