batoni Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Witam!Proszę o wydatowanie i określenie stopnia rzadkości medalika. Z góry dzięki za pomoc!Pozdrawiam!
MusicURlooking4 Napisano 1 Kwiecień 2016 Napisano 1 Kwiecień 2016 Na samym dole tej strony www.terranea.it/archeo/medaglie01.htm są dwa podobne do Twojego. Tylko, że Twój jakby ładniejszy i różni się napisem na stronie z Matką Boską. Być może kopia takiego włoskiego XVII-wiecznego?
batoni Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Napisano 1 Kwiecień 2016 Dzięki Kolego!Dlaczego uważasz, że mój to kopia? Może odmiana tamtego medalika...Pozdrawiam!
MusicURlooking4 Napisano 1 Kwiecień 2016 Napisano 1 Kwiecień 2016 Oczywiście nie przesądzam, to tylko moje subiektywne odczucie (mój błąd, że nie napisałem tego od razu)na podstawie stanu zachowania Twojego medaliku w porównaniu do tamtych dwóch, także potraktuj tą opinię jako zachętę do dalszych dociekań a nie stwierdzenie stanu faktycznego :)
batoni Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Napisano 1 Kwiecień 2016 Ok rozumiem. Wydaje mi się, że mój medalik jest również z tego samego okresu co tamte a stan zachowania mojego jest wynikiem środowiska w jakim przebywał.Dziękuję za zainteresowanie i pomoc!Pozdrawiam!
MusicURlooking4 Napisano 1 Kwiecień 2016 Napisano 1 Kwiecień 2016 Nie ma za co ;) Z ciekawości zapytam czy mógłbyś powiedzieć co to za środowisko w jakim przebywał?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.