marcin_glogow Napisano 24 Marzec 2016 Autor Share Napisano 24 Marzec 2016 średnica 20mm - srebro ktoś wie co to za monetka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knispel23 Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Denar republikański I w.p.n.e.Minuta szukania w google.http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/identyfikacja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_glogow Napisano 25 Marzec 2016 Autor Share Napisano 25 Marzec 2016 Knispel23 z całym szacunkiem ale oczekiwałem takich informacji:Republika Rzymska-denar serratus z 75 r.pne.Awers:MAXVMVS.Udrapowane i w diademie popiersie Wenus w prawo,z amorkiem siedzącym na ramieniu,z tyłu napis MAXVMVS.Rewers:C·EGNATIVS·CN·F / CN·N.-w odcinku.Libertas jadąca wolno w bidze w lewo,koronowana przez Wiktorięlecącą w prawo,z tyłu za Wenus czapka wyzwoleńca (pileus)AR.denar serratus wybity w 75 r.pne.Mennica:Rzym.Informacja z innego forumpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_glogow Napisano 25 Marzec 2016 Autor Share Napisano 25 Marzec 2016 ps. tym linku nie znalazłem swojej monety tylko orientacyjny jej wiek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martino08 Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Też szukałem tej monety, ale spóźniłem się, ale chyba mam dokładniejszą fotkę z odmianą tej monety, z widocznym numerem VIII pod głową :)http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s0327.t.htmlpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knispel23 Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Zapytałeś czy ktoś wie co to za monetka", więc Ci odpowiedziałem. Skoro jesteś dociekliwy, to następnym razem podaj co Cię dokładnie interesuje i git:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.