Dębo 39-45 Napisano 22 Marzec 2016 Autor Share Napisano 22 Marzec 2016 Witam!Panowie, mam pewien problem... Otóż jestem w posiadaniu Krzyża Virtuti Militari V klasy o numerze 8844. Teoretycznie krzyż został nadany pośmiertnie ppor. Tadeuszowi Czarnocie Bojarskiemu za walki we Francji w 1940r. Poległ On 14.VI.1940r walcząc w 1 Dywizji Grenadierów.I tu zaczynają się schodki, na stronie stankiewicze.com figuruje On jako odznaczony, jednak chciałbym mieć jakieś potwierdzenie, ze konkretnie ten krzyż został mu nadany (oczywiście o ile to możliwe).Sam przeszukałem masę Polskich i zagranicznych źródeł, ale może są tutaj mocniejsi ode mnie ;)Liczę na pomoc, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Potwierdzam,krzyz VM5 klasy zostal nadany dla ppor.Bojarski-Czarnota Tadeusz z 1pac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.