poszukiwacz wrakow Napisano 12 Luty 2016 Autor Napisano 12 Luty 2016 Zwracam się z prośbą do wszystkich na forum w następującej sprawie. Poszukuje zdjęć sprzętu pancernego który brał udział w bitwie o Bielsko-Biała w 1945r. Szukałem gdzie mogłem ale nic nie zalazłem. Z informacji do jakich dotarłem w 1945r w okolicy Bielska doszło do sporej potyczki Niemców z Rosjanami nacierającymi na Bielsko w okolicy Lipnika (dzisiaj jest to dzielnica Bielska). Wyczytałem że w zgrupowaniu pancernym były Tygrysy, choć nie wiem czy to prawda. Bardzo proszę o zamieszczenie zdjęć niemieckiego sprzętu który brał udział w potyczce w Lipniku, może ktoś posiada zdjęcia zniszczonego sprzętu niemieckiego jaki pozostał po bitwie lub jakieś powojenne fotki wraków z okolic Bielska Białej. Z góry dziekuje.
poszukiwacz wrakow Napisano 15 Luty 2016 Autor Napisano 15 Luty 2016 Jest nadzieja że ktoś posiada jakiekolwiek zdjęcia związane z tematem?????
poszukiwacz wrakow Napisano 23 Luty 2016 Autor Napisano 23 Luty 2016 Posiada ktoś posiada informacje jakim sprzętem dysponowali Niemcy w trakcie bitwy o Bielsko-Białą w 1945r.??? Będę wdzięczny o zdjęcia i informacje na forum-może ktoś posiada spis niemieckiego sprzętu użytego lub zniszczonego w obronie Bielska-Białej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.