Thomas7 Napisano 7 Luty 2016 Autor Share Napisano 7 Luty 2016 Witam.Zakupiłem monetkę: Egy Krajczar 1848 i proszę o weryfikację czy jest ona oryginalna z epoki czy może współczesny fals? 1. Zastanawia mnie odbicie herbu na awersie (pokazałem czerwonymi strzałkami). 2. Na rewersie widać lekko zaznaczoną literę A.3. Skąd mogły wziąć się powyższe szczegóły na monecie? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas7 Napisano 7 Luty 2016 Autor Share Napisano 7 Luty 2016 Czerwoną strzałką pokazałem miejsce, gdzie jest lekko odbita litera A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszRadom Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 Witam , tu ma Pan weryfikacje na podstawie zamieszczonego zdjęcia gdzie występuje podobne (odbicie) portretu króla w środku korony jak i pod herbem między literami m.v., jest Ok , Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.